Cum iti faci un magazin si cum incarci produse pe piatadecarte.net (tutorial)

Piata de carte functioneaza ca marketplace pentru cititori si editori.

Acest tutorial urmareste sa te ghideze pas cu pas in carearea unui magazin si in postarea corecta a produselor sau serviciilor pe care doresti sa le pui in vanzare.

Postarea unui produs este la fel de simpla ca o postare in retelele sociale.

Acorda cateva minute acestui ghid, astfel incat sa-ti maximizezi sansele de vanzare pentru produsele pe care le pui in vanzare pe site.

Crearea contului de utilizator

Pentru a-ti crea contul de utilizator ai nevoie de o adresa de e-mail si de un numar de telefon. Contul de utilizator se creeaza automat.

Exemplu: Completare date pentru contul de utilizator

completare cont exemplu

Crearea unui cont de vanzator

Imediat ce ti-ai facut contul de utilizator, din panoul tau de bord poti face cererea de a deveni vanzator.

cerere pentru a deveni vanzator

Dupa ce ai apasat pe butonul de cerere de a deveni vanzator, ti se va deschide aceasta fereastra in care vei da un nume magazinului tau, vei face o descriere in care vei spune ce vinzi, si vei completa campurile obligatorii.

completarea cererii pentru a deveni vanzator pe piata de carte

Vei completa cu atentie fiecare camp marcat cu steluta rosie. Este important sa acorzi atentie acestui formular, caci de completarea lui corecta depinde aprobarea ta ca vanzator pe www.piatadecarte.net

Numele magazinului

Da un nume magazinului tau. Fa-l sa fie memorabil.
Ex. Libraria cu carti rare sau Libraria tehnica

Creeza o descriere magazinului tau. Spune ce vinzi in el si cui se adreseaza.
Daca ai un logotip sau o imagine care sa-ti reprezinte magazinul, experienta clientului va fi mai placuta si va avea mai multa incredere sa cumpere de la tine.

Numele de vanzator

Numele de vanzator este la fel de important. Numele tau real: Ex. Mihai Popescu ofera o garantie mai mare decat numele mic folosit singur: ex. Mihai, si indiscutabil genereaza mai multa incredere decat daca ai alege un pseudonim de genul (Vanzatorul sau Grasu)

Completeaza cu atentie adresa de e-mail si numarul de telefon. Comenzile vor veni pe emailul tau. Daca gresesti adresa, risti sa pierzi comenzile. La fel, telefonul.

E-mail afacere:

Emailul afacerii tale trebuie sa fie diferit de emailul de utilizator. Prin urmare, daca nu aveti un e-mail diferit va trebui sa creati unul special pentru magazin.

Ex. cartirare@yahoo.com

Metoda si Costul de livrare

Stabiliti cu atentie metodele si costurile de livrare.

Cand treceti livrare personala, precizati si localitatea:
Ex. Livrare personala in Slatina. (se presupune ca locuiti in Slatina)

Nu lasati cumparatorul sa ghiceasca unde faceti livrarea.

Cand treceti Livrare prin Posta Romana, cum plata se face de obicei la livrarea produsului, veti trece Livrarea cu plata ramburs prin Posta Romana.

Calculati-va cu atentie pretul de expeditie. Nu puteti trece 5 lei, daca costul de expeditie prin posta este de 11 lei, decat daca va asumati ca veti suporta dvs. ca expeditor diferenta de 6 lei. A trece 5 lei la pretul de livrare iar apoi a spune cumparatorului ca de fapt il costa 11 lei transportul genereaza neincredere si, la fel de bine Cumparatorul isi poate anula comanda.

Adresa

Campul adresa nu este vizibil cumparatorilor. El serveste corespondentei dintre Piata de carte si dvs. ca vanzator.

Aprobarea contului de vanzator

Administratorul site-ului va examina cererea dvs. de vanzator cu atentie si o va aproba in masura in care toate datele sunt completate corect si cu seriozitate. Acesta va poate verifica mailul si numarul de telefon, asa ca avem rugamintea sa raspundeti la corespondenta.

Imediat ce contul dvs de vanzator a fost aprobat, veti avea acces la panoul de administrare care va permite sa adaugati produse pe site pentru a fi vandute.

Asa arata Tabloul de bord al magazinului dvs. aprobat de administrator.

Din acest moment puteti adauga produse in magazin.

tablou vanzator

Planul de vanzator

Functionarea magazinului, indiferent ca vindeti produse sau servicii, se face prin achizitia unui plan de vanzator. La acest link puteti vedea planurile pentru vanzatori, durata lor si categoriile de produse pe care le puteti vinde.

produse  (carte, muzica, diverse)

http://piatadecarte.net/content/37-incepe-sa-vinzi

servicii (redactare, corectura, tehnoredactare, ilustratie si design, tipar carte)

http://piatadecarte.net/content/38-colaborari-cariere-freelancing

meditatii

http://piatadecarte.net/content/40-pagina-profesorului-meditatii

Achizitionarea unui plan de vanzator

cumpara plan de vanzator

Important: Daca achizitionati un plan pentru vanzarea de carte, nu puteti posta decat produsele permise de plan: carte, muzica, filme, instrumente muzicale. Fiecare plan permite un anumit numar de produse puse spre vanzare. Planul GRATUIT are mai putine produse dacat oricare din planurile platite.
Pentru a comercializa si alte tipuri de produse trebuie sa achizitionati planuri de vanzator aferente categoriilor respective (Handmade sau Servicii etc).