Antrenarea mintii si cultivarea bunatatii pline de iubire (ed. tiparita) | Chogyam Trungpa Mareste
Pret redus!

-3%

Eliberarea de materialismul spiritual (ed. tiparita) Chogyam Trungpa

Autor: Chogyam Trungpa

Pret: 23,32 lei 24,04 lei

MULT-DHA-9789738975729

Nou

Chogyam Trungpa

Descriere produs

Editura: Editura Dharana

  • ISBN: 9789738975729
  • Tip carte: Editie tiparita
  • Produs vandut de: Piata de Carte
  • An aparitie: 2014
  • Dimensiuni: 13x20x1.5
  • Nr pagini: 275
  • Tip coperta: brosata

In stoc


B B

Despre carte

 Să umbli pe o adevărată cale spirituală este un proces foarte subtil; nu este ceva în care să te arunci cu naivitate. Există numeroase  urme ce duc către o versiune a spiritualităţii distorsionată şi egocentrică; ne putem amăgi pe noi înşine gândind că ne dezvoltăm spiritual, când de fapt noi ne întărim egocentrismul prin tehnici spirituale. Această distorsionare fundamentală poate fi considerată materialism spiritual.


   Este important de ştiut că scopul principal al oricărei practici spirituale este eliberarea din mrejele egoului. Aceasta înseamnă să te îndepărtezi de dorinţa lui constantă de a crea propria versiune mai înaltă, mai spirituală, mai transcendentală a cunoaşterii, a religiei, a virtuţii, judecăţii, a confortului sau a orice i se pare că îi este de folos. Trebuie să ne eliberăm de materialismul spiritual. Dacă nu o facem, dacă, de fapt, continuăm să-l aplicăm asupra propriei persoane, ne vom trezi până la urmă posesorii unei colecţii impresionante de căi spirituale. Şi doar atât.


   Vasta noastră colecţie de cunoaştere şi experienţă este doar o parte a manifestării egoului, un fragment din uriaşa sa prezenţă. O raportăm la lumea înconjurătoare şi, prin aceasta, ne întărim convingerea că existăm cu certitudine ca persoane "spirituale". Din păcate, n-am creat decât o prăvălie, o prăvălie de antichităţi. Om fi noi specializaţi în antichităţi orientale, creştin medievale sa de orice alt soi, indiferent de civilizaţie sau moment istoric dar, tară îndoială, nu ne-am deschis decât un anticariat. înainte de a fi umplut prăvălia cu atâtea lucruri, camera era frumoasă: pereţii văruiţi în alb, o podea simplă şi o lampă luminoasă agăţată în tavan. în mijlocul camerei era un singur obiect de artă, şi acela era frumos. Toţi cei care intrau îi apreciau frumuseţea. Inclusiv noi. Dar nu ne-a fost de ajuns şi ne-am zis: deoarece acest singur obiect îmi face camera atât de frumoasă, dacă am să adaug şi alte antichităţi, camera va deveni mult mai frumoasă. Aşa că am început să adunăm şi rezultatul a fost un haos.

Despre autor
Citeste mai mult >>

Lasa o apreciere

Eliberarea de materialismul spiritual (ed. tiparita) Chogyam Trungpa

Eliberarea de materialismul spiritual (ed. tiparita) Chogyam Trungpa

De acelasi autor:

  • Antrenarea mintii si cultivarea bunatatii pline de iubire (ed. tiparita) Chogyam Trungpa

30 alte produse în aceeași editură:

Previous
Next

Produse ale aceluiasi vanzator