Gand in toiul luptei: Pacea mea las voua (ed. tiparita) | Ovidiu Harbada Mareste
Pret redus!

-3%

Invataturile lui Confucius (Analectele) (ed. tiparita)

Autor: ***

Pret: 19,40 lei 20,00 lei

MULT-DHA-9789738975088

Nou

***

Descriere produs

Editura: Editura Dharana

  • ISBN: 9789738975088
  • Tip carte: Editie tiparita
  • Produs vandut de: Piata de Carte
  • An aparitie: 2008
  • Dimensiuni: 13x20x1.5
  • Nr pagini: 208
  • Tip coperta: brosata

In stoc


B B

Despre carte

Aceasta carte contine preceptele lui Confucius, intrebarile si raspunsurile formulate cu ocazia studierii intelepciunii si a guvernarii in cadrul convorbirilor filozofului cu discipolii sai, cu principii si ministrii din vremea sa, care au fost consemnate de discipolii sai.
Filozoful Kung era din regatul Lu. Numele sau de familie era K'ung, prenumele sau Kion si i se spunea Tchung ghi. Tatal sau Chu leang Ho se casatoreste mai intai cu o fata din familia Cheu, care i-a nascut noua fete si nici un baiat. Din partea unei femei cu o pozitie sociala inferioara, a avut un fiu, pe nume Heng, care era schiop. Apoi a cerut-o in casatorie pe o fata din familia Ien. Aceasta familie, care avea trei fete, i-o dadu pe cea mai tanara dintre ele, pe nume Tcheug tsai. Theng tsai, rugandu-se pe muntele Guri K'ion, l-a nascut pe Confucius, caruia din aceasta cauza i s-a spus Kiu.
Inainte ca el sa se nasca in K'iu li, tinutul sau natal, un inorog dadu la iveala din gura sa o carte impodobita cu pietre scumpe, pe care erau scrise aceste cuvinte: "Un copil, invaluit in apele cele mai adanci, va sprijini imperiul clatinat in timpul dinastiei Tcheu si va fi rege fara regat". Mama lui Confucius a fost uimita de aceasta minune. Ea a legat un snur de matase de cornul misteriosului inorog care dupa doua nopti, a disparut. 

Despre autor
*** autor Editura PoliromCiteste mai mult >>

Lasa o apreciere

Invataturile lui Confucius (Analectele) (ed. tiparita)

Invataturile lui Confucius (Analectele) (ed. tiparita)

30 alte produse în aceeași editură:

Previous
Next

Produse ale aceluiasi vanzator