Palladium (ed. tiparita) - Teofil Mihailescu

Autor: Teofil Mihailescu

Pret: 33,72 lei

LIB-9786069382776

Nou

Teofil Mihailescu

Descriere produs

Editura: Libris Editorial

 • ISBN: 9786069382776
 • Tip carte: Editie tiparita
 • Produs vandut de: Piata de Carte
 • An aparitie: 2015
 • Dimensiuni: 15x21
 • Nr pagini: 400
 • Tip coperta: brosata

B B

Despre carte

In lumina lumanarilor aprinse, noua maestrii masoni, invesmantati in tinuta rituala, in costume negre, cu camasi albe si cravate negre, purtand sorturile din piele alba de miel, brodate cu auriu si albastru, colane potrivite gradului fiecaruia si manusi albe de piele, se intalneau pentru ultima data intr-o tinuta rituala.
Era solstitiul de vara, sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul, momentul istoric al inchiderii fiecarui an masonic. Plutea in aer o emotie de nedescris, intr-o liniste care parca urla. In afara a doi dintre ei, tineri de pana-n 30 de ani, toti erau in varsta. Fetele lor erau deopotriva triste si grave. Fiecare si-a luat tacut locul sau in templu, pregatindu-se pentru lucrarile lojii, iar lumina lumanarilor ii invaluia calda, vrand parca sa-i mangaie…
Cei sapte in varsta erau toti veterani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial si ultimii maestrii masoni activi din Romania comunista. Fratii lor fie plecasera din tara, odata cu instaurarea comunismului si-a negurilor zorilor sale, fie intrasera in adormire, majoritatea cazand victime ale “reeducarii” comuniste. Fratilor uniti in acea seara nu le-a fost usor sa-si pastreze marea lor taina intr-o tara unde Securitatea era stapana absoluta a vietilor tuturor, unde masoneria fusese declarata ilegala, iar masonii dusmani ai poporului. In acest univers opresiv, multi frati fusesera arestati, inchisi, torturati si, in cele din urma, omorati in inchisorile comuniste. Putini reusisera sa scape evadand in Occident. Și mai putini isi pastrasera taina, inchizand-o in sufletele lor pentru totdeauna.
Intre toti masonii vechii Romanii, doar ei reusisera sa pastreze aprinse luminile atat de mult in timp. Cei sapte batrani se cunosteau din Bucurestiul vechi si-au fost initiati in misterele Artei Regale la o varsta frageda raportat la vremurile de astazi. Erau intelectuali valorosi, formati in Romania interbelica, medici, profesori, ingineri, chiar si preoti insa nu s-ar fi spus asta judecand dupa locurile si ocupatiile din care isi castigau existenta in Romania comunista.

Despre autor
Citeste mai mult >>

Lasa o apreciere

Palladium (ed. tiparita) - Teofil Mihailescu

Palladium (ed. tiparita) - Teofil Mihailescu

De acelasi autor:

  30 alte produse în aceeași editură:

  Previous
  Next

  Produse ale aceluiasi vanzator