Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti (ed. tiparita) Mareste
Pret redus!

-3%

Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti (ed. tiparita)

Autor: Maria Timuc

Pret: 48,50 lei 50,00 lei

MULT-DHA-9789738975897

Nou

Maria Timuc

Descriere produs

Editura: Editura Dharana

  • ISBN: 9789738975897
  • Tip carte: Editie tiparita
  • Produs vandut de: Piata de Carte
  • An aparitie: 2017
  • Dimensiuni: 13x20x2.4
  • Nr pagini: 514
  • Tip coperta: brosata

B B

Despre carte

Cartea aceasta este un fel in care ne plecam in fata tuturor celor care... sunt, in aceasta „randuiala" a vietii, lumina, calauza si „maini" prin care Dumnezeu lucreaza, salvand vietile altora. 
Este un omagiu pe care il aducem in mod special - profesorului Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din Romania, in urma cu 20 de ani, si creatorului scolii de hepatologie modema in Romania. 
De asemenea, este un omagiu pentru toti cei care apar aici si au pus bazele transplantului in Romania, sau au sprijinit nasterea acestei metode terapeutice: Dan Tulbure, Mihai Lucan, Thomas Starzl (care a fost un prieten si un ajutor pentru Irinel Popescu, asa cum veti vedea in carte), Serban Bradisteanu, prof. Proca, Alexandru Bucur. Cu ei a inceput transplantul, cu munca lor, cu ajutorul lor, cu sacrificiile lor. Cei care traiesc gratie muncii lor trebuie sa stie macar o particica din ce au fost nevoiti sa infrunte pentru a ajunge sa salveze vieti si prin transplant. 

Sper ca aceasta carte sa-i inspire si pe cei bolnavi, pe cei care vor fi bolnavi in viitor, care nu cred ca mai au o sansa la viata, pe viitorii transplantati si pe cei care-si pierd fiinte dragi, dar le pot prelungi vietile altora prin „jertfa donarii". De asemenea, sper ca intregul continut al cartii sa fie o sursa de inspiratie pentru tineri, pentru oamenii sanatosi, care vor gasi aici ingrediente ale succesului, ale luptei si suferintei, necesare uneori pe calea catre implinirea viselor. Pentru ca poarta in ele amprenta realitatii vietii, experientele personajelor cartii ar putea fi repere si modele pentru viata, pentru felul in care ar trebui sa reactionam in fata bolii, a crizelor de viata, a momentelor in care primim un diagnostic fatal si cum ar trebui sa reactionam in fata succesului, a castigului, a izbanzii, caci uneori succesul e atat de greu incat nu stim cum sa ne purtam cu el si nici ce am putea face pentru a nu-l transforma in esec.

Despre autor
Citeste mai mult >>

Lasa o apreciere

Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti (ed. tiparita)

Donator, medic, pacient - Calatori prin randuiala divina. Pagini de istorie a medicinei romanesti (ed. tiparita)

De acelasi autor:

  • Ovidiu Bojor - omul care a cucerit varfurile (ed. tiparita) - Maria Timuc
  • Puterea frumusetii interioare (ed. tiparita) Maria Timuc

30 alte produse în aceeași editură:

Previous
Next

Produse ale aceluiasi vanzator