Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Biblia bucatariei. Vegan

AF-MAST-9786066490689

29,00 lei

Pat Crocker

Editura Paralela 45

Comanda acum Biblia vitaminelor bucatariei. Vegan. Livrare din stoc in 24-48 h. Carte din categoria Sanatate.

More details

Produsul nu mai este pe stoc.

ISBN9786066490689
Tip carteEditie tiparita
ColectieCarti practice
An aparitie2016
Nr pagini492
Produs vandut delibraria online Piatadecarte.net
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitBeneficiati de transportul gratuit la comenzile de peste 150 lei!
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte
Biblia bucatariei vegan - Pat Crocker
 
... s-a stabilit faptul că o mare varietate de plante consumate de-a lungul unei zile pot oferi toţi aminoacizii necesari (proteine), de care are nevoie o persoană. Chiar şi atleţii îşi pot satisface cerinţele nutriţionale, urmând o dietă vegană. Prin consumarea de alimente bogate în vitamina C alături de legume încolţite, cereale şi seminţe, dar şi alimente pe bază de soia (miso şi tempeh) se îmbunătăţeşte absorbţia de fier şi zinc.
 
Fructele uscate sunt recomandate, deoarece conţin de aproape şase ori mai mult fier decât alte fructe. Veganii trebuie să consume multe alimente bogate în fier, cum ar fi legumele cu frunze verzi şi legume marine, pentru a îndeplini cerinţele zilnice; anumite tipuri de lapte de soia şi de orez sunt îmbogăţite cu calciu.
 
Cerinţele de vitamina D pentru veganii cu pielea deschisă la culoare se poate îndeplini pe timp de vară în urma unei expuneri de 15 minute la soare, dar veganii din nord şi cei cu pielea mai închisă la culoare ar trebui să consume alimente îmbogăţite cu vitamina D, în special pe timp de iarnă. Sursele de acid linoleic (seminţe de in şi ulei din seminţe de in) sunt importante in cazul unei diete vegane. Trebuie să vă asiguraţi porţia de vitamina B 12, care nu se găseşte în mod natural în plante, consumând alimente îmbogăţite cu B12 sau prin administrarea de suplimente de B12. în cazul în care nu consumă 1/2 linguriţă (2ml) de sare iodată pe zi, veganii trebuie să consume şi plante marine, bogate în iodină, sau să ia suplimente.
 
Dietele vegane oferă avantajul de a nu consuma atât de multe grăsimi saturate, presupun un nivel scăzut de colesterol; de asemenea, presupun mai multe vitamine, minerale şi fitonutrienţi proveniţi din abundenţa de fructe şi legume consumate zilnic Ca de fiecare dată, este cel mai indicat să consultaţi un specialist sau nutriţionist, atunci când doriţi să aduceţi modificări majore în alimentaţie.
 
Reguli vegane zilnice
Vă prezint câteva sugestii legate de varietatea şi de cantitatea de alimente care reprezintă o dietă vegană echilibrată. • 2 până la 4 porţii de legume verzi, roşii, portocalii, galbene sau albe • 2 până la 3 porţii de legume cu frunze verzi sau de legume marine • 4 până la 8 porţii de pâine din faină integrală, paste, orez şi cereale îmbogăţite • 2 până la 3 porţii de fasole uscată, mazăre, linte, tofu, tempeh, nuci şi seminţe • 2 până la 4 porţii de fructe proaspete sau îngheţate • 1 până la 2 porţii de fructe uscate • 2 până la 3 porţii de lapte vegan îmbogăţit • 8 pahare de apă
 
CUPRINS:
Introducere
Ce înseamnă să fii vegan
Sisteme sănătoase
Alimente integrale
Reţete de bază
Aperitive, creme şi sosuri, peso şi sosuri salsa
Supe, salate şi garnituri
Tocăniţe, legume înăbuşite si curry
Legume la cuptor sau trase la tigaie
Paste, orez şi cereale
Băuturi si gustări
Deserturi
Product successfully added to the product comparison!