Piata de carte

Raftul de culturaƒ generalaƒ---ARHITECTURA, vol 2 (second hand)

15,00 lei

Volumul face parte din colectia ARHITECTURA (evolutie, stiluri, personalitati)

Volumul 2 (11)-De la apo­geul Renasterii pana in sec. XIX

More details

ISBN978-973-675-808-9
ColectieRaftului de Cultura Ge­­nerala- ed Litera
An aparitie2010
Nr pagini170
Produs vandut devio
Dimensiuni180x235
Tip copertaCartonata (hardcover)

Cele trei volume din Arhitectura reprezinta o incursiune cronologica prin cele zece epoci fundamentale din istoria arhitecturii si ofera informatii despre stilurile arhitectonice, biografiile marilor arhitecti si descrieri amanuntite ale capodoperelor lor, de la misterioasele piramide la templele antice, de la impresionantele catedralele gotice si renascentiste la zgarie-norii si noile constructiile futuriste contemporane.

VolumulDe la apo­geul Renasterii pana in sec. XIX.In a doua ju­matate a secolului al XVI-lea, Parisul devine centrul dezvoltarii arhitecturii franceze. Barocul, stil arhitectural plin de dinamism si culoare, s-a ras­pandit pana in secolul XVIII in intreaga Eu­ropa. Secolele XVII si XVIII au insemnat in­toar­cerea la clasicism. Noul stil a adus inovatii cons­tructive, precum cupolele ranforsate si nu­cle­ele interioare, care su­pli­men­tau rezistenta cla­di­rilor.

Arhitectura secolului XIX a fost influentata in mare masura de orien­tarile mai vechi si de stilurile straine, exotice, care au fost adaptate noilor tehnologii. Ãcole des Beaux Arts din Paris a exercitat o influenta covarsitoare asupra ar­hi­tec­tilor perioadei.

De la aceeasi editura:

Product successfully added to the product comparison!