Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Povesti. Amintiri. Povestiri

Aramis-9789732110621

25,00 lei

Ion Creanga

Editura Minerva

Comanda cartea Povesti. Amintiri. Povestiri de Ion Creanga de la Editura Aramis. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

ISBN9789732110621
ColectieBiblioteca prentru toti - Clasic de lux
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini352
An aparitie2015
Dimensiuni12.5x20.5
Tip copertacartonata
Transport GratuitBeneficiaza de transport gratuit la comenzi de peste 100 de lei.

Povesti. Amintiri. Povestiri - Autor Ion Creanga - Editura Aramis

«Prin basmele si povestirile sale, ca si prin Amintiri..., Ion Creanga a acreditat in literatura romana un nou mod de-a povesti, conceput dupa tipare populare, dar realizat intr-o maniera personala. Scriitorul din Humulesti nu imita pe nimeni. El creeaza structuri narative si de limbaj atat de originale, incat nu poate avea imitatori.
Alaturi de M. Eminescu, I.L. Caragiale, Ion Creanga face parte din acea triada de aur a culturii romane care a intrat in circuit universal. In operele acestor scriitori atat de diferiti intalnim o fuziune foarte elocventa si convingatoare intre spiritul local si spiritul universal. Fertilizat de miracolul geniului, povestitorul din mahalaua Ticaului a scris o opera deschisa spre toate meridianele globului.»

Romul MUNTEANU

Product successfully added to the product comparison!