Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Legenda emirului Nogai

LETRAS-9786068935096

24,50 lei

35,00 lei

Elena Netcu

Editura Letras

Comanda acum cartea Legenda emirului Nogai din categoria Beletristica si critica - scrisa de Elena Netcu publicată la Editura Letras. Ai parte de Transport Gratuit la orice comandă de peste 100 de lei. 

More details

ISBN9786068935096
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini264
An aparitie2017
Dimensiuni13x20x1.6
Tip copertabrosata
Transport Gratuitin peste 5000 de localitati

Legenda emirului Nogai este o carte despre tatari, un neam care a cunoscut maretia, dar care s-a risipit precum nisipul desertului, lasand in urma legendele.

Tatarii sunt un neam pe cat de falnic si dominator, pe atat de strivit de tavalugul istoriei. Astazi nu mai putem vorbi despre un stat independent tatar, dupa ce Crimeea a cazut in mainile comunistilor, ci despre un neam care se straduieste sa-si pastreze nealterate valorile.

Cartea reconstituie la nivel fictional viata tatarului Kara Nogai Isa care a trait si a stapanit tinutul Dunarii de Jos pana la sfarsitul sec. al Xlll-lea, avandu-si resedinta la Isaccea (Sakgii).

Amestec de adevar istoric, fictiune si fantastic, cartea aduce in prim plan destinul lui Nogai, dominator si generos, (fiind, pe rand, print, comandant de osti, emir, general, han, imparat) si inchide un capitol zbuciumat din ceea ce a mai ramas din vestitul Imperiu al lui Ginghis-Han.

Cunoscand gloria si umilinta, Nogai ramane in istorie o personalitate de referinta alaturi de marii comandanti ai lumii, al caror destin oscileaza intre marire si cadere.

Elena Netcu este, fara indoiala, una dintre cele mai active voci literare ale Dobrogei contemporane.

Product successfully added to the product comparison!