Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Comunismul Cu Rele Si Rele

EIKON-9789737579126

38,50 lei

Magda Ursache

Eikon

Comanda cartea Comunismul Cu Rele Si Rele de Magda Ursache de la Editura Eikon. Livrarea acestui produs se face in 1-2 zile.

More details

ISBN9789737579126
Tip carteed. tiparita
ColectieEseu si critica literara
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Tip copertaBrosata
Transport GratuitAdauga in cos produse de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.

Prezentare carte Comunismul Cu Rele Si Rele - scrisa de Magda Ursache - publicata de Editura Eikon

Cu o constanta vigoare, Magda Ursache realizeaza in abundentele d-sale comentarii pe motive literare (si nu numai) ceea ce tinerii condeieri de azi ocolesc adesea: o analiza obiectiva a trecutului totalitar, cu prelingerile lui, nu putine si defel inofensive, in prezentul nostru tulburat inclusiv de efectul lor. Explicatia interogativa a unei atari prestatii ar fi anevoie de contrazis: Cind Lenin e inca neingropat si comunismul ne da tircoale strinse, ca pentru a ne avertiza ca nu-i sfirsit deloc, ba e mai pervers? Utopia otravicioasa are multi fani, iar puterea critica a individului () e slabita si de nostalgie si de criza. Chiar asa!

Fanii mizeaza pe uitare-iertare in cel mai favorabil caz, dar si pe ceea ce mai pot aduce intre noi din mentalul unei epoci repulsive, pe fondul inca mult avantajos pentru unii al unui simt critic redus, lesne de deviat, al cetateanului de rind. Nu intimplator polemica cu condeiele purtatoare de nostalgii comuniste a slabit in ultima vreme. Magda Ursache ii insufla energie printr-un procedeu binevenit, care este reconstituirea exacta, pe concretul uneori chiar statistic adus in pagina, al realitatilor de odinioara. Se stie ca, sub pretextul ca am fi avut de-a face cu un «material» fascist, antisemit, obscurantist, decadent, s-a distrus in fapt patrimoniul literaturii nationale, reprezentat de biblioteci.

Livrarea cartii Comunismul Cu Rele Si Rele de Magda Ursache se face in 1-2 zile lucratoare.

Product successfully added to the product comparison!