Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Parentalitatea - provocare penru mileniul trei

ROL-TREI-9786067196283

59,00 lei

Leticia Solis-Ponton

Editura Trei

ISBN9786067196283
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2017
Nr pagini488
Dimensiuni16.5x23.5
Tip copertabrosata

Ce inseamna din punct de vedere psihologic sa devii parinte? Mai mult, cum e sa fii parinte in secolul XXI, purtand cu tine mostenirea generatiilor anterioare, adaptand-o si transformand-o, astfel incat copiii tai sa se poata dezvolta intr-un mediu favorabil? Proiectarea in propriii copii si trasarea viitorului acestora, grija excesiva pentru ei, fac treptat loc sustinerii si crearii unui spatiu psihologic in care este incurajata autonomia.

Parentalitatea implica mult mai mult decat a fi genitor, ne spun, sub diferite forme, coautorii acestei lucrari, a caror munca a fost inspirata de gandirea lui Serge Lebovici. Pornind de la o discutie dintre acesta si Leticia Solis-Ponton, redata in primul capitol, cartea pledeaza pentru constientizarea si asumarea de catre parinti a propriilor resurse psihice, atat in contextul consultatiei terapeutice, cat si al vietii de zi cu zi, cu provocarile sale: adoptie, migratie, saracie, maternitate in adolescenta, parentalitate in a doua jumatate a vietii, copii bolnavi sau dificili si nu numai. Este o lectura necesara pentru specialisti, utila si bine-venita pentru publicul larg, capabila sa deschida noi perspective asupra relatiilor de filiatie.

Leticia Solis-Ponton este psiholog si psihanalist mexican, cu o vasta experienta in dezvoltarea copilului, initiatoarea unor stranse legaturi franco-sud-americane in acest domeniu

Product successfully added to the product comparison!