Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Corpul isi aminteste - Psihofiziologia si terapia traumei

PDC-HER-9789731119007

42,00 lei

Babette Rothschild

Herald

Comanda cartea Corpul isi aminteste - de Babette Rothschild - de la Editura Herald - Livrare Nationala

More details

ISBN9789731119007
Produs vandut dePiatadecarte.net
Nr pagini239
Dimensiune13x20
An aparitie2021
Tip copertabrosata

Corpul isi aminteste - de Babette Rothschild - de la Editura Herald

A vorbi despre suferinta este o indrazneala, nu doar pentru cel care vorbeste, ci si pentru cel care se apropie sa asculte. A scrie despre cauzele suferintei, despre modalitatile variate de exprimare ale acesteia si despre posibilitatile ei de vindecare, dorindu-ti ca cititorul sa inteleaga si sa schimbe ceva in trairile, in comportamentele, in viziunea sa despre oameni, reprezinta intotdeauna o provocare. Babette Rothschild a indraznit sa explice trauma psihica, folosind experienta sa cu persoanele traumatizate, sa creioneze caracteristicile si desfasurarea procesului traumatic, sa avanseze explicatii pentru exprimarea durerii psihice. Rezultatul este foarte bun, util tuturor celor dornici sa se imprieteneasca cu trairile si senzatiile corporale proprii, chiar si cu cele dificile.


Avem in mana o carte scrisa simplu, clar, structurat despre experiente umane complexe, confuze, pline de incertitudine si emotionalitate bulversanta. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai mare merit al autoarei. Poate ca apreciez cu atat mai mult reusita autoarei cu cat stiu din propria experienta cat de dificil poate fi sa te faci inteles in domeniul psihotraumatologiei. Caci a intelege trauma nu inseamna achizitie de informatie la nivel intelectual, cat la nivel de traire, ceea ce se va vedea doar in manifestarile corporale, in schimbarea modului de viata, in modificari la nivelul relatiilor cu celalalt si, deci, implicit, daca este vorba despre psihoterapeuti, intr-un alt tip de relatie psihoterapeutica, intr-un nou stil de lucru.

Atunci cand realmente intelegi trauma psihica, devine foarte dificil sa promovezi o metoda anume de lucru terapeutic, astfel incat separarea orientarilor si scolilor devine nenecesara. In prim plan revine persoana, cu ritmul sau specific, cu nuantele sale si ale experientelor traite, cu resursele pe care le are.

Product successfully added to the product comparison!