Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

Eliberarea de materialismul spiritual - Chogyam Trungpa

Eliberarea de materialismul spiritual - Chogyam Trungpa

MULT-DHA-9789738975729

22,12 lei

24,04 lei

Chogyam Trungpa

Editura Dharana

Comanda cartea Eliberarea de materialismul spiritual - Chogyam Trungpa de Chogyam Trungpa.

Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

In stoc

ISBN9789738975729
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Nr pagini275
An aparitie2014
Dimensiuni13x20x1.5
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit clientilor care comanda carti in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte

Sa umbli pe o adevarata cale spirituala este un proces foarte subtil; nu este ceva in care sa te arunci cu naivitate. Exista numeroase urme ce duc catre o versiune a spiritualitatii distorsionata si egocentrica; ne putem amagi pe noi insine gandind ca ne dezvoltam spiritual, cand de fapt noi ne intarim egocentrismul prin tehnici spirituale. Aceasta distorsionare fundamentala poate fi considerata materialism spiritual.


Este important de stiut ca scopul principal al oricarei practici spirituale este eliberarea din mrejele egoului. Aceasta inseamna sa te indepartezi de dorinta lui constanta de a crea propria versiune mai inalta, mai spirituala, mai transcendentala a cunoasterii, a religiei, a virtutii, judecatii, a confortului sau a orice i se pare ca ii este de folos. Trebuie sa ne eliberam de materialismul spiritual. Daca nu o facem, daca, de fapt, continuam sa-l aplicam asupra propriei persoane, ne vom trezi pana la urma posesorii unei colectii impresionante de cai spirituale. si doar atat.


Vasta noastra colectie de cunoastere si experienta este doar o parte a manifestarii egoului, un fragment din uriasa sa prezenta. O raportam la lumea inconjuratoare si, prin aceasta, ne intarim convingerea ca existam cu certitudine ca persoane "spirituale". Din pacate, n-am creat decat o pravalie, o pravalie de antichitati. Om fi noi specializati in antichitati orientale, crestin medievale sa de orice alt soi, indiferent de civilizatie sau moment istoric dar, tara indoiala, nu ne-am deschis decat un anticariat. inainte de a fi umplut pravalia cu atatea lucruri, camera era frumoasa: peretii varuiti in alb, o podea simpla si o lampa luminoasa agatata in tavan. in mijlocul camerei era un singur obiect de arta, si acela era frumos. Toti cei care intrau ii apreciau frumusetea. Inclusiv noi. Dar nu ne-a fost de ajuns si ne-am zis: deoarece acest singur obiect imi face camera atat de frumoasa, daca am sa adaug si alte antichitati, camera va deveni mult mai frumoasa. Asa ca am inceput sa adunam si rezultatul a fost un haos.

Product successfully added to the product comparison!