Piata de carte

-3%

Terapia Integrarii Trecutului (ed. tiparita) - Ingeborg Bosch

Terapia Integrarii Trecutului (ed. tiparita) - Ingeborg Bosch

AF-CV-9786065887053

31,04 lei

32,00 lei

Ingeborg Bosch

Editura Curtea Veche

Comanda acum Terapia Integrarii Trecutului (ed. tiparita) - Ingeborg Bosch de Ingeborg Bosch cu pret redus. Livrare din stoc in 24-48 h. Carte din categoria Dezvoltare personala.

More details

ISBN9786065887053
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2015
Nr pagini232
Produs vandut delibraria online Piatadecarte.net
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitBeneficiati de transportul gratuit la comenzile de peste 150 lei!
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte

 • PRI este o metoda inovativa de terapie care, spre deosebire de celelalte, se poate aplica ti fara ajutorul unui psihoterapeut. Ideea centrala de la care se pornette este aceea ca adultii interpreteaza distorsionat experientele de viata prin filtrul unor mecanisme de aparare invatate in copilarie, care nu-ti mai gasesc utilitatea in prezent. Copii fiind, cu nevoi de securitate ti iubire uneori nesatisfacute, vulnerabili, cu nitte capacitati limitate de intelegere a lumii ti de actiune, ne-am tradus experientele ti actiunile persoanelor care ne aveau in grija asimiland idei precum: Daca..., inseamna ca eu am fost de vina, eu am gretit, nu sunt suficient de bun incat sa... Mecanismele de aparare identificate de Sigmund Freud sunt acum accesibile, tangibile ti mult mai utor de inteles decat v-ati putea inchipui.

  Ajunti la varsta adulta, mecanismele de aparare, deti bune in copilarie, se ­dovedesc a ne influenta simtamintele ti actiunile intr-un mod contraproductiv, ingreunandu-ne sufletul, relatiile, viata sociala ti profesionala, blocandu-ne potentialul creativ ti sabotandu-ne fericirea. Atadar PRI vine exact in intampinarea acestor probleme, ajutandu-ne in prima instanta sa ne identificam ti sa decodificam mecanismele de aparare, pentru ca mai apoi sa lucram asupra lor. Dupa cum sustine ti autoarea, trecutul trebuie sa ramana in trecut, iar dificultatile din prezent nu trebuie sa fie alimentate de rani vechi respingere, furie, stres sau temeri legate de etec.


  O lectura obligatorie pentru oricine este pregatit sa-ti lase in urma balastul emotional ti sa evolueze ca persoana. Convingerea mea este ca va schimba in bine vietile multor oameni.
  Barbara Fredrickson profesor de psihologie, The University of North Carolina, Chapel Hill


  Rareori apare cate o lucrare ce reutette sa combine intr-o asemenea maniera un set de solutii pentru o mai buna conttientizare ti dezvoltare personala punand accentul pe o atitudine plina de compasiune fata de sine ti fata de altii, incurajand individul catre o forma profunda de explorare. Cartea de fata este un ghid excelent pentru atingerea unui prag superior in ceea ce privette elevarea conttiintei personale.
  Rinaldo S. Brutoco
  fost pretedinte, Institute of Transpersonal Psychology ti The Hoffman Institute


  Daca-ti doretti sa traietti mai mult in prezent, calauza ta ar trebui sa fie Ingeborg Bosch. Cunottintele ei despre natura umana nu au fost egalate de vreo alta tcoala de psihologie sau de o alta forma de terapie.
  Preston Ford master in administrarea afacerilor ti in IT la Harvard University

  Nascuta in Iran in 1960, intr-o familie olandeza, dr. Ingeborg N. Bosch si-a luat diploma Doctoraal (echivalentul unei diplome intermediare, intre masterat si doctorat) in psihologie la Universitatea din Amsterdam (1986). Ãn timpul studiilor, a urmat o specializare secundara in filosofie orientala, cu accent pe budismul zen, budismul hua-yen si taoism. Ãn teza de licenta, a studiat schimbarile comportamentale, cercetarile fiind desfasurate in mediul scolilor primare. Rezultatele au atras atentia presei nationale.
  Ingeborg Bosch a lucrat mai intai ca freelancer, fiind consultant in management si consilier in probleme de cariera, iar in 1989 a prezentat o serie de emisiuni radio si TV despre gasirea unui loc de munca, emisiuni pentru care a scris si textele. Pe masura ce se implica tot mai mult in coaching si ajuta oamenii sa functioneze intr-un mod mai sanatos si mai satisfacator, a aflat de activitatea lui Alice Miller, exact cand lucra la procesarea propriilor suferinte din copilarie. A fost atat de prinsa de ideile din cartile lui Miller, incat a inceput sa lucreze pe baza acestora, concentrandu-se tot mai mult pe terapie.
  Ulterior a mers mai departe, descoperind activitatea lui Jean Jenson, care i-a devenit o colaboratoare apropiata si a invatat-o tehnicile ce aveau sa formeze baza terapiei primare adaptate si practicate de ea. Lucrand in stransa colaborare cu Jensen, Ingeborg a capatat perspective noi si a putut dezvolta noi concepte, care au generat apoi o forma fundamental diferita de terapie, PRI.
  Ãn prezent, Ingeborg traieste in sudul Frantei si practica exclusiv terapia PRI, cu toate aspectele pe care le implica. Pe langa terapie si carti, se ocupa de formarea altor psihoterapeuti, cu scopul de a face metoda tot mai accesibila publicului larg.
Product successfully added to the product comparison!