Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-15%

Dictionar roman-latin, latin-roman

Dictionar roman-latin, latin-roman

AST-9786068148205

17,85 lei

21,00 lei

Alexandru Andrei

Astro

Comanda cartea Dictionar roman-latin, latin-roman de Alexandru Andrei de la Editura Astro. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

ISBN9786068148205
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune20x13
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini575
An aparitie2014
Tip copertabrosata
Transport GratuitTransport gratuit pentru comenzile in valoare de 100 de lei.

Dictionar roman-latin, latin-roman - Autor Alexandru Andrei - Editura ASTRO

Acest dictionar a fost conceput mod special pentru elevi si studenti.

Limba latina sta la baza multora dintre limbile europene de azi. In afara de limbile de origine latina clara (spaniola, italiana, franceza, romana, etc.) si celelalte limbi au imprumutat multe cuvinte de origine latina, fie direct (din vechile lucrari latinesti), fie indirect, din limbile de origine latina.

Dictionarul cuprinde, pe langa cuvintele de uz curent, si o serie de cuvinte din diferite domenii de activitate, cuvinte ce se folosesc mai rar in vorbirea curenta, dar cu care utilizatorii se pot confrunta. Au fost introduse multe traduceri de expresii si locutiuni specifice limbii latine, care este foarte bogata in intelesuri si proverbe. Prin traducerea diferitelor locutiuni din cadrul lucrarii incercam sa exemplificam cum un cuvant, atunci cand se afla intr-un anumit context, inseamna cu totul altceva decat in mod normal.
   

Autorul a facut selectia bagajului lingvistic din punct de vedere literar, pentru a putea fi folosit la citirea si traducerea oricaror texte si opere literare scrise in limba latina. S-a ajuns astfel la un numar de peste 22.000 de cuvinte (cu tot cu expresii si intelesuri figurate) pentru fiecare dintre cele doua sectiurii ale dictionarului.

Product successfully added to the product comparison!