Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

Dictionar de campuri frazeologice (ed. tiparita) Prof. univ. dr. Marin Buca, Conf. univ. dr. Mariana Cernicova

Dictionar de campuri frazeologice (ed. tiparita) Prof. univ. dr. Marin Buca, Conf. univ. dr. Mariana Cernicova

MULT-PESCARUS-9786068379869

11,04 lei

12,00 lei

Marin Buca, Mariana Cernicova

Editura Pescarus

Comanda cartea Dictionar de campuri frazeologice (ed. tiparita) Prof. univ. dr. Marin Buca, Conf. univ. dr. Mariana Cernicova de Marin Buca, Mariana Cernicova.

Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

4cb2dd5410a7fd273479b4e22a99a0f5.jpg

More details

ISBN9786068379869
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Nr pagini403
An aparitie2015
Dimensiuni13x20x2.3
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit clientilor care comanda carti in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte

Dictionarul de campuri frazeologiceunicat pe piata cartilor de dictionare tematice din Romania, se adreseaza elevilor, studentilor, cadrelor didactice, ziaristilor, scriitorilor, traducatorilor, cercetatorilor, cititorilor care manifesta interes fata de cunoasterea si insusirea resurselor expresive ale limbii romane. Dupa aprecierea marelui lingvist roman Lazar Saineanu, nimic nu poate scoate mai bine in relief fizionomia speciala a unui popor ca un studiu asupra expresiilor sale metaforice. In aceste creatiuni rezida tot geniul unei limbi si ele dau tiparul propriu fiecarei idiome.

Frazeologia reflecta istoria, cultura, civilizatia si mentalitatea poporului nostru si a popoarelor cu care acesta a venit in contact in diferite perioade istorice si din limbile carora si-a imbogatit, pe diferite cai (imprumuturi, calcule, traduceri), fondul frazeologic.


Lexicografia romaneasca inregistreaza succese remarca-bile nu numai in cuprinderea tot mai larga a vocabularului limbii romane, ci si in diversificarea tipurilor de dictionare (dictionare de sinonime, de antonime, de omonime, de paronime etc.). Un loc im-portant in lexicografia actuala il ocupa dictionarele de expresii si locutiuni. Ãnregistrarea lexicografica a expresiilor si locutiunilor limbii romane a cunoscut progrese importante.

Product successfully added to the product comparison!