Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-50%

Cum sa recunoastem si sa evaluam o democratie (ed. tiparita)

Cum sa recunoastem si sa evaluam o democratie

Letras-9786068935669

16,00 lei

32,00 lei

Victor Catalin

Editura Letras

Comanda acum cartea Cum sa recunoastem si sa evaluam o democratie din categoria Economie politica - scrisa de Victor Catalin publicată la Editura Letras. Ai parte de Transport Gratuit la orice comandă de peste 100 de lei. 

More details

ISBN9786068935669
DimensiuneA5
ColectieDemocrație
Nr pagini256
An aparitie2019
Tip copertabrosata
Transport Gratuitin peste 5000 de localitati

Cum sa recunoastem si sa evaluam o DEMOCRATIE s-a nascut din nevoia de a clarifica unele intrebari referitoare la democratie, cum ar fi: „Este democratia un mit?”, „Este democratia numele a ceva ce nu exista?”, „De ce democrtia nu are o definitie acceptata?”, „De ce termenul de democratie poate fi folosit si de state cu regimuri democratice si de state cu regimuri autoritare si chiar dictatoriale?”.

Victor Catalin considera ca a venit momentul repunerii in drepturi a democratiei, fiind ajutati de faptul că umanitatea se apropie imminent de un dublu consens asupra notiunii de democratie și anume că singura democratie posibilă este democratia liberala, iar edificarea sa trebuie ordonată printr-o constitutie scrisa. Cu alte cuvinte nivelul democratiei unui stat trebuie sa fie cel dispus prin Constitutia sa.

Cum sa recunoaștem si sa evaluam o DEMOCRATIE exploreaza posibilitatile de evaluarea a nivelului si tendintei de evolutie a democratiei constitutionale, analizand modul in care constitutia unui stat respecta preceptele democratiei liberale.

Victor Catalin isi exprima parerea ca nivelul democratiei poate fi controlat și ameliorat daca se cunosc in amanunt abaterile constitutiei unui stat de la preceptele democratiei liberale.

Cum sa recunoastem si sa evaluam o DEMOCRATIE propune indicatori, cantitativi si calitativi, in scopul evaluarii nivelului si determinarii gradului de risc al democratiei constitutionale si stabilirea unui rating al acesteia. De asemenea, se propune si o metoda de stabilire a tendinței evolutive a acestor indicatori. Dar, poate cel mai important este faptul ca prin metoda propusa se poate stabili, cu destula precizie, ce masuri sunt necesare pentru ameliorarea democratica a unui stat.

Product successfully added to the product comparison!