Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Cum sa recunoastem si sa evaluam o democratie (eBook PDF)

Letras-9786068935652

24,00 lei

Victor Catalin

Editura Letras

Descarca si citeste cartea Cum sa evaluam o democratie, publicata de Editura Letras.

More details

ISBN9786068935669
Tip carteeBook PDF
An aparitie2019
Nr pagini256
Tip copertabrosata

Acesta este un eBook protejat cu DRM. Pentru a-l citi, descarcă gratuit aplicația Adobe Digital Edition.

Cum sa recunoastem si sa evaluam o DEMOCRATIE s-a nascut din nevoia de a clarifica unele intrebari referitoare la democratie, cum ar fi: „Este democratia un mit?”, „Este democratia numele a ceva ce nu exista?”, „De ce democrtia nu are o definitie acceptata?”, „De ce termenul de democratie poate fi folosit si de state cu regimuri democratice si de state cu regimuri autoritare si chiar dictatoriale?”.

Victor Catalin considera ca a venit momentul repunerii in drepturi a democratiei, fiind ajutati de faptul că umanitatea se apropie imminent de un dublu consens asupra notiunii de democratie și anume că singura democratie posibilă este democratia liberala, iar edificarea sa trebuie ordonată printr-o constitutie scrisa. Cu alte cuvinte nivelul democratiei unui stat trebuie sa fie cel dispus prin Constitutia sa.

Cum sa recunoaștem si sa evaluam o DEMOCRATIE exploreaza posibilitatile de evaluarea a nivelului si tendintei de evolutie a democratiei constitutionale, analizand modul in care constitutia unui stat respecta preceptele democratiei liberale.

Victor Catalin isi exprima parerea ca nivelul democratiei poate fi controlat și ameliorat daca se cunosc in amanunt abaterile constitutiei unui stat de la preceptele democratiei liberale.

Cum sa recunoastem si sa evaluam o DEMOCRATIE propune indicatori, cantitativi si calitativi, in scopul evaluarii nivelului si determinarii gradului de risc al democratiei constitutionale si stabilirea unui rating al acesteia. De asemenea, se propune si o metoda de stabilire a tendinței evolutive a acestor indicatori. Dar, poate cel mai important este faptul ca prin metoda propusa se poate stabili, cu destula precizie, ce masuri sunt necesare pentru ameliorarea democratica a unui stat.

Product successfully added to the product comparison!