Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-15%

Superstitiunile pagubitoare ale poporului nostru

Superstitiunile pagubitoare ale poporului nostru

CID-9786069451656

12,92 lei

15,20 lei

George Cosbuc

CID

Superstitiunile pagubitoare ale poporului nostru, George Cosbuc, editura CID, 2018

More details

ISBN9786069451656
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune205 x 145
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini66
An aparitie2018
Tip copertabrosata
Transport GratuitLivrare gratuita la comenzile in valoare de 100 de lei.
Superstitiile pagubitoare ale poporului nostru, combate anumite practici si credinte populare, daunatoare pentru suflet, trup si minte. Din postura de apropiat al taranului roman, dar si de bun cunoscator al traditiilor si folclorului, Cosbuc denunta superstitiile pagubitoare cu un ton cald si paternal, adresanduse cititorului cu 'Romane' si 'crestine'. Nimic din tonul tafnos si autoritar al celor care in prezent combat miscarea anti-vaccin, in fond o 'aceeasi Marie, cu alta palarie'.
 
Cartea merita citita pe cel putin trei niveluri de lectura. In primul rand avem o oglinda fidela a credintelor si practicilor populare din sec. XIX. Apoi vedem cum multe dintre cele prezentate au corespondent in vremea noastra, camuflate sub un alt nume sau doar sub masca modernitatii. Nu in ultimul rand, o comparatiei intre rolul pe care si-l asuma intelighentia acelor timpuri. - Gen. Bg. (r) Dr. Emil Strainu, coordonatorul colectiei
 
Cosbuc nu scrie pentru a infiera, ci pentru a dojeni parinteste; nici pentru a blama steril, ci pentru ca incearca a schimba in bine. Isi foloseste cunostintele si verbul pentru a convinge, nu pentru a impune. Este atitudinea intelectualului implicat social, atat de rara si totodata atat de necesara, si atunci, si acum. Sa nu-l confundam insa pe Cosbuc cu un activist de felul celor care populeaza asazisa societate civila contemporana. Ar fi gratuit si jignitor.
Product successfully added to the product comparison!