Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Consideratii (In)Utile - Despre Destinul Filosofiei

EIKON-9786067116311

25,00 lei

Dan Tomulet

Eikon

Comanda cartea Consideratii (In)Utile - Despre Destinul Filosofiei de Dan Tomulet de la Editura Eikon. Livrarea acestui produs se face in 24h.

More details

ISBN9786067116311
Tip carteed. tiparita
ColectieFilosofie
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Tip copertaBrosata
Transport GratuitAdauga in cos produse de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.

Prezentare carte Consideratii (In)Utile - Despre Destinul Filosofiei - scrisa de Dan Tomulet - publicata de Editura Eikon

E greu de spus in ce masura, in zilele noastre, filosofia mai poate fi... „arta secreta a zidirii interioare”. Va pot confirma insa, fara echivoc, faptul ca Dan Tomulet nu e singurul ganditor care s-a convins ca, odata cu „reforma moderna din educatie”, Platon insusi ar avea mari dificultati in a-si lua o licenta universitara in filosofie. Remarcand critic reculul vizibil al gandirii filosofice in raport cu harnicia contabila a inventarelor analitice, autorul foloseste o premisa consensuala, dar aceasta devine, in cea mai buna traditie a dialogului socratic, ocazia unui demaraj conceptual cu efecte surprinzatoare. (Sorin Borza)

Nelinistitoare si idealiste, iluminate pe alocuri de energia unei transcendente apofatice, eseurile de filosofie semnate de Dan Tomulet reclama urgenta revenirii la marea cultura si iesirea din mediocritatea materialismului contemporan. Cu un stil deopotriva argumentat si profetic, Dan Tomulet se impune tot mai mult ca unul dintre ganditorii incomozi de astazi. N-ar fi de mirare sa ii datoram trezirile noastre viitoare. (Nicolae Turcan)

Consideratii (In)Utile - Despre Destinul Filosofiei de Dan Tomulet de la Editura Eikon. Livrarea acestui produs se face in 24h.

Product successfully added to the product comparison!