Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Distrugatorul "Speranta": Sau povestea unui marinar destept si cu noroc, vol. 2 (ed. tiparita)

LHR-9789730215519

41,10 lei

Mihai Tatulici

Editura Leader Human Resources

ISBN9789730215519
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2016
Nr pagini272
Produs vandut delibraria Piatadecarte.net
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitAdaugati in cos produse in valoare de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte

La fel ca si in volumul I, aparut in 2014, substanta cartii o reprezinta povestea plina de suspans a unui fost marinar ajuns presedintele tarii. Decebal Spulber e o sinteza, un personaj imaginar, chiar daca gandirea, vorbele si faptele lui seamana izbitor cu cele ale unui fost presedinte real.
Volumul II continua cronica unei domnii a unui personaj autoritar, o cronica plina de intamplari contradictorii in care majoritatea actiunilor se petrec in spatele usilor inchise, acolo unde poporul nu exista decat ca numar de voturi.
Prin intersectarea personajului principal cu alte personaje din tranzitie (ministri, generali, politicieni, ofiteri acoperiti sau descoperiti, femei usoare, oameni simpli) se construieste o veritabila cronica a tranzitiei in tara numita Romanika.
Critica a fost unanima in a aprecia, la aparitia volumului I, ca Decebal Spulber este Traian Basescu. intr-o emisiune televizata, insa, autorul a dialogat cu fostul presedinte si a reiterat ca acest roman este literatura si nu biografie de personaj public.
Prin intalnirea lui Decebal Spulber cu diamantul "Speranta", autorul arunca in metafizica intreaga poveste din volumul II.
Este o carte care se citeste pe nerasuflate pentru ca cititorul descopera in ea viata lui, asa cum au hotarat-o altii, doar cu scopul clar definit de a avea puterea.

Product successfully added to the product comparison!