Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-10%

Edith Stein: Arta de a educa (ed. tiparita)

Edith Stein: Arta de a educa (ed. tiparita)

SPA-9786068401461

19,80 lei

22,00 lei

Eric de Rus

Editura Spandugino

Comanda cartea Edith Stein: Arta de a educa (ed. tiparita) de Eric de Rus de la Editura Spandugino. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

In stoc

ISBN9786068401461
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut delibraria online piatadecarte.net
Nr pagini340
An aparitie2015
Dimensiuni14.5x19.5x2
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera Transport gratuit cititorilor care comanda in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit carte si difuzare carte

Etapele esentiale ale itinerariului lui Edith Stein, canonizata de papa Ioan-Paul al II-lea in 1988 si devenita sfanta Tereza-Benedicta a Crucii, au devenit cunoscute gratie acestei canonizari. Aceasta stralucita intelectuala evreica, angajata cu pasiune pe noile cai pe care fenomenologia le-a deschis gandirii, descopera credinta crestina dupa un lung si dureros parcurs interior, primeste botezul si intra in ordinul carmelitan din Koln, inainte ca persecutiile naziste sa o oblige sa se refugieze la ordinul carmelitan de la Echt, unde ocupantii germani o cauta la inceputul lui august 1942, ca sa o trimita la Auschwitz. Aici ea imparte soarta fratilor sai evrei de care s-a simtit mereu, si din ce in ce mai mult, pe masura ce isi aprofunda experienta lui Dumnezeu, foarte apropiata spiritual.

La o prima vedere, este vorba de texte ocazionale, izvorate din experienta pedagogica a lui Edith Stein de-a lungul a opt ani (1923-1931), timp in care a predat la liceul dominican din Speyer; dar ele sunt prilejuite si de numeroasele cereri de conferinte carora ea a trebuit sa le raspunda in timpul acestor ani de invatamant secundar. Trebuie adaugata aici experienta de predare la Institutul catolic de pedagogie din Munster, in 1932, care a fost intrerupta, in timpul sarbatorilor pascale din 1933, de legile naziste de epurare a administratiei. Meritul cartii lui Eric de Rus este acela de a reda acestor texte diverse coerenta lor interioara si de a reface legatura lor temeinica cu gandirea filosofica si experienta mistica a autorului lor.

Product successfully added to the product comparison!