Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Tezaurul Gastronomiei Romanesti. Toate borsurile si ciorbele de cel putin 100 de ani (ed. tiparita)

LHR-9786067481921

39,00 lei

Mihai Tatulici

Editura Leader Human Resources

ISBN9786067481921
Tip carteEditie tiparita
ColectieGastronomica-retete
Produs vandut delibraria Piatadecarte.net
Nr pagini300
An aparitie2017
Dimensiuni23.4x14.5x1.6
Tip copertabrosata
Transport GratuitAdaugati in cos produse in valoare de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte

Intre copertile acestei carti se gasesc cele mai multe borsuri si ciorbe din istoria scrisa a gastronomiei romanesti. Autorul a adunat borsurile si ciorbele din ultima suta de ani, dar a inclus si cateva mai noi, originale,create in anii '70 de bucatari cunoscuti. Dar valoarea acestei lucrari nu sta doar in acest centenar pe care-l vom si sarbatori in 2018.

Este vorba de o vechime mult mai mare. Stau marturie cateva borsuri si ciorbe de la stana a caror vechime poate fi estimata, cu putina imaginatie, ca avand mai bine de o mie de ani. Acest tezaur gastronomic al romanilor e unic in lume: nu-l pot egala nici macar cei care ni l-au adus intre hotarele Romaniei, fie acum mai bine de o mie de ani (slavii), fie acum vreo cinci sute (turcii).

Cand stima noastra de sine va mai creste, vom descoperi ca taranul roman (creatorul acestor mancaruri) are aceeasi statura cu taranii chinezi, francezi sau italieni.
Si este, oricum, o mancare sanatoasa, naturala si plina de savoare. Acest tezaur fierbinte va sta la dispozitie si astazi : trebuie doar sa fierbeti borsul sau ciorba si sa suflati in lingura inainte de a descoperi unicitatea noastra.

Product successfully added to the product comparison!