Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-3%

America la rascruce. Un dialog transatlantic (ed. tiparita)

America la rascruce. Un dialog transatlantic (ed. tiparita)

LC-HUM-9789735057749

26,19 lei

27,00 lei

Cristian Patrasconiu, Martin S. Martin

Editura Humanitas

ISBN9789735057749
Tip carteEditie tiparita
ColectieEseu
An aparitie2017
Nr pagini176
Produs vandut deLibraria Piatadecarte.net
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitBeneficiati de transportul gratuit la comenzile de peste 150 lei!
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte si difuzare carte

Cum duc Statele Unite ale Americii povara libertatii? La ce bun o memorie a libertatii si cum se intretine in mod adecvat aceasta? Ce forme de egalitate se potrivesc in chip natural libertatii? Care sunt adversarii libertatii Statelor Unite ale Americii, din interior sau din exterior? Ce ameninta libertatea astazi si maine? Ce trebuie sa aparam? Cum trebuie sa ne aparam? Ce putem spera?
Dialogul incitant dintre Martin S. Martin si Cristian Patrasconiu raspunde la aceste intrebari in contextul geopolitic complex al lumii in care traim.

Vedem in prezent cum, in lu¬mea occidentala si cu precadere in Statele Unite, ia amploare (mai ales in randul tinerilor) o mis¬care ideolo¬gica prin care se incearca modificarea limbajului, a conceptiilor, chiar a modului de a gandi. Corectitudinea politica nu naste o realitate, ci premisa unei sperate realitati, care, in faza in care suntem, seamana cu realitatea virtuala. Nu e ce se vede, poti fi inselat de ce ti se arata, dar, daca ai minte, vezi ca ai de-a face cu o plasmuire. (MARTIN S. MARTIN)

Product successfully added to the product comparison!