Piata de carte

-15%

Traim fara noi (ed. tiparita) - Felicia Popa

Traim fara noi (ed. tiparita) - Felicia Popa

LIB-9786068814094

25,50 lei

30,00 lei

Felicia Popa

Libris Editorial

ISBN9786068814094
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2016
Nr pagini243
Produs vandut delibraria online Piatadecarte.net
Dimensiuni17.5x10
Tip copertabrosata
Transport GratuitObtine transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.
Produs vandut de Piata de carteDepozit de carte si difuzare carte

Felicia Popa ne propune din nou o carte insolita, situata in zona congruenta dintre publicistica si literatura, greu de incadrat intr-o specie distincta a terminologiei clasice a stilisticii.
De fapt, stilul este omul, spunea un inaintas celebru si Felicia Popa nu se dezminte, scrie exact cum simte, intr-un registru inconfundabil, care i-a conferit personalitate realizatorului de televiziune.
De la imperativul exercita-ti libertatea de a fi tu insuti, autoarea isi incita cititorul pentru a-si introspecta interiorul fiintei si de a-si pronunta opiniile si convingerile. E o provocare directa la o incizie pe cord deschis, fara anestezie, pentru semenii sai, intr-un demers in care eseul se decanteaza in intrebari existentiale si dialoguri firesti, intr-o metamorfoza literara sui generis.
Fara a incerca sa socheze, mereu egala cu sine, ca la fiecare emisiune, creeaza povesti in nuce si crochiuri de proze si personaje, intr-o maniera in care de la enunt la dialog e doar un pas.
Stapina pe instrumentele limbii romane, autoarea ne ofera o naratiune de o maxima oralitate, in tonuri directe si acide, sondind si amendind socialul cu argumentele realitatii, intr-o demonstratie de cine verite in priza directa.
O aparitie editoriala necesara pentru vremurile incerte pe care le traim, etalind o voce, care isi gaseste, pe drept, un loc in peisajul cuvintului scris.

Doru Munteanu
Fragment din cartea Traim fara noi - Felicia Popa:

Imi crapa nadejdea-n jugulara

Cum nu pot sa fiu zina, intrucit nu ma recomanda nimic pentru acest statut de basm, mi-am facut o anamneza riguroasa, in urma careia m-am convins definitiv ca sint anormala, fugita din specie. Realmente, ma simt coplesita de ridicol.
Cind vad atita omenire bolnava, nu pot sa nu ma simt vinovata pentru propria-mi sanatate. Dincolo de firescul sentiment de solidaritate, care, marturisesc, nu-mi este tocmai strain, imi crapa nadejdea-n jugulara, constatind ca de la prunc la senior, toata lumea se alimenteaza cu pilule. Si aici nu fac trimitere la hapurile guvernamentale pe care nu le mai inghite nimeni, ci la faptul ca o Romanie intreaga consuma produse farmaceutice cit populatia Europei, daca nu chiar mai mult.
Daca socotiti ca exagerez, urmariti pachetele publicitare difuzate de posturile de televiziune, mai ales, si veti fi atinsi de erectie totala. Pardon, nu va ginditi la potentialul sexual, ci la faptul ca vi se face parul maciuca vazind cite recomandari ne sint servite.

Vi s-au infundat caile respiratorii? Nu chemati instalatorul! Mucosolvan este produsul care faciliteaza expectoratia, mareste cantitatea secretiilor si, in plus, taie pofta de mincare, fiind extrem de eficient si in curele de slabire, mai ales daca urmariti spotul publicitar in timp ce mincati.
Sinteti constipati? Papati Dulcolax si alte purgative pina cind vi se golesc toate nazuintele. Daca, dimpotriva, sinteti balonati si aveti mai multe scaune decit sala de sedinte a Guvernului, indopati-va cu Furazolidon.
Daca va pisca ori va misca in zona intima sau, Doamne Fereste, ati contractat te miri ce infectie, indiferent de natura si scopul acesteia, luati Zenella Med, dupa cum va taie capul, pentru ca celelalte oricum nu mai functioneaza.
Aveti hemoroizi in dotare? Dati fuga la farmacia din colt, luati Cicatridina sau, daca acest produs va genereaza reactii adverse, vizitati cea mai importanta intersectie a orasului si veti gasi panouri publicitare cit gradina bunicilor, pe care poate citi tot nevazatorul recomandari folositoare cu privire la fisuri anale si alte asemenea orificii defecte.
Va ustura, va doare, aveti disconfort urinar? Nicio problema, luati Urobiotic si veti functiona precum hidrantul cu debit maxim.
Etc., s.a.m.d, etc...
Ba nu. Am omis un aspect important: pentru o viata sanatoasa (a se citi scurta), toate aceste produse, cit si numeroase altele se elibereaza fara prescriptie medicala, conform autodiagnosticarii.

In aceste conditii, sa ma cuprinda euforia?! Exclus! In vreme ce toata populatia este bolnava, pe mine nici capul nu ma doare. Pai sa nu-mi fie rusine? Nu numai ca imi este, dar sint in pragul nevrozei. In ceea ce priveste raportul cauze-efecte, aveti toata libertatea sa ma diagnosticati...

Product successfully added to the product comparison!