Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Liberalismul: pro si contra (ed. tiparita)

ADE-9786067422245

25,00 lei

Sorin Adam Matei

Editura Adenium

ISBN9786067422245
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2017
Nr pagini262
Produs vandut delibraria online Piatadecarte.net
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitAdaugati in cos produse in valoare de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte si difuzare carte

Lumea moderna este construita pe fundatia libertatii. Libertatea este inscrisa in constitutiile ti practicile sociopolitice ale majoritatii tarilor civilizate ti ofera cetatenilor acestora un spatiu decent de alegere, de autocunoattere ti autoexprimare. Liberalismul poate oferi mult mai mult decat un alibi pentru politici de austeritate economica. Liberalismul trebuie sa fie un set de valori centrate pe libertate, inteleasa atat ca autonomie personala, cat ti ca motivatie de a te dedica unei comunitati de idealuri, inclusiv cel al cultivarii potentialului fiecaruia.

Mai este liberalismul o idee actuala? Traim, poate, intr-o lume post-liberala? Ce punem in loc? Ce pierdem cu eliminarea ideii liberale din viata publica?

Volumul de fata iti propune sa exploreze aceste intrebari ti dileme intr-o maniera relativ inovatoare: este autopolemic. Spre deosebire de volumele colective cu aspiratie de manifest, care abunda pe piata de idei din Romania, vocile din aceasta carte sunt diverse ti, intr-o anume masura, opuse unele altora. Opozitiile nu sunt numai ideologice, deti acestea vor frapa cititorul cel mai mult, ci ti de abordare sau solutie. Autorii din cateva generatii ti tcoli de gandire diferite se raporteaza la liberalism in moduri foarte diferite, de la critica ti nulificare ontologica la acceptare pragmatica, reinventare culturala sau promovare programatica. Aceste pozitii reflecta situatia de efervescenta, de-a dreptul psihodramatica uneori, a etichierului ideologic romanesc. Romania contemporana trece printr-o perioada benefica de diversificare ideologica. Deti cu potential ridicat de conflict deschis, aceasta faza are meritul de a impulsiona spiritul public, cultura civica si chiar increderea in sine a societatii noastre.

Product successfully added to the product comparison!