Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

Ziua care nu se uita - revolta brasovenilor din 15 noiembrie 1987 (ed. tiparita)

Ziua care nu se uita - revolta brasovenilor din 15 noiembrie 1987 (ed. tiparita)

MULT-POL-9789734670642

55,15 lei

59,95 lei

Marius Oprea, Flori Balanescu, Stejarel Olaru

Editura Polirom

Comanda cartea Ziua care nu se uita - revolta brasovenilor din 15 noiembrie 1987 (ed. tiparita) de Marius Oprea, Flori Balanescu, Stejarel Olaru.

Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 



More details

In stoc

ISBN9789734670642
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Nr pagini600
An aparitie2017
Dimensiuni16x23.5
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit clientilor care comanda carti in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte

Editia a II-a revazuta si adaugita

Volum aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc

Traiesc multumirea de a fi putut pune sub ochii cititorilor povestile triste ale unor oameni al caror curaj s-a nascut din disperare. Oameni care, cu toata aceasta disperare ce a invins frica, au aratat lumii intregi ca Romania lui Ceausescu nu e o tara amortita, in care «mamaliga nu explodeaza», ci e o tara care se misca, in care demnitatea nu a disparut si romanii sint gata sa plateasca un pret greu pentru a si-o apara. Multi dintre participantii la revolta au avut de indurat deportarea; unii, cei carora aceasta carte le este dedicata, au platit cu viata pentru curajul lor. si unii, si ceilalti sint, de-acum, oameni ai istoriei. (Marius Oprea)

Nu se stia ce s-a intimplat cu muncitorii. Se operasera arestari. Se vorbea si despre asta. Oamenii au disparut de acasa. Nu au mai revenit la familii. Pentru noi a fost limpede inca de atunci. Era inceputul unei actiuni impotriva regimului, era vorba de un protest muncitoresc intr-o citadela ceausista, era vorba de un mesaj politic antidictatorial, era vorba de un context clar: presiunile Moscovei, ruptura cu Occidentul, care-si radicalizase pozitiile fata de regim toate astea ne-au facut sa credem ca e vorba intr-adevar de inceputul sfirsitului. (Emil Hurezeanu)

Product successfully added to the product comparison!