Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-3%

Dansul Natasei

Dansul Natasei

ROL-POL-9789734670093

63,00 lei

64,95 lei

Orlando Figes

Editura Polirom

ISBN9789734670093
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2018
Nr pagini560
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Dimensiuni16x23
Tip copertabrosata
Transport GratuitAdauga in cos produse de 150 lei si obtine Transport Gratuit.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte

„Un tur de forta. Superb, captivant, magistral.” (Simon Sebag Montefiore)

Dansul Natasei a fost nominalizata pentru Duff Cooper Prize si Samuel Johnson Prize (2003). In 2009 a primit prestigiosul Premiu „Przegląd Wschodni” (Polonia) pentru cea mai buna carte straina despre istoria Europei de Est.

O cuprinzatoare istorie culturala a Rusiei, tesuta din povesti si personaje extraordinare, Dansul Natasei acopera o perioada ce se intinde de la construirea Sankt-Petersburgului, sub domnia lui Petru cel Mare, si pina in anii regimului sovietic. Orlando Figes abordeaza domenii dintre cele mai diverse, de la arta populara pina la ritualurile magice ale samanilor asiatici, de la poezia lui Puskin pina la muzica lui Musorgski si Stravinski sau filmele lui Eisenstein, mobilizind o impresionanta distributie de artisti si aristocrati, revolutionari si exilati, preoti si libertini, tari si tirani. Titlul volumului este inspirat de o scena simbolica din Razboi si pace, in care tinara contesa aude o melodie populara si, instinctiv, incepe sa danseze. Pornind de la semnificatia dansului Natasei, autorul exploreaza tensiunile dintre cultura inalta si cultura populara, dintre componenta europeana si componenta asiatica ale culturii ruse si examineaza modul in care artistii, scriitorii si ginditorii rusi au construit mitul „sufletului rus”.

„Splendida. O panorama fascinanta a artei si vietii rusesti.” (The Independent)

„Dansul Natasei are toate calitatile unei tragedii epice.” (Mail on Sunday)

„E o lectura atit de placuta, incit ezit sa scriu prea mult, de teama sa nu dezvalui surprizele cartii.” (Anne Applebaum)

Product successfully added to the product comparison!