Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

Inceteaza cu minciunile tale - Philippe Besson

Inceteaza cu minciunile tale - Philippe Besson

MULT-POL-9789734668724

24,79 lei

26,95 lei

Besson, Philippe

Editura Polirom

Comanda cartea Inceteaza cu minciunile tale - Philippe Besson de Besson, Philippe.

Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

4cb2dd5410a7fd273479b4e22a99a0f5.jpg

More details

ISBN9789734668724
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Nr pagini200
An aparitie2017
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit clientilor care comanda carti in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte
  • Romanul a fost distins chiar in anul aparitiei cu PrixPsychologiesdu roman inspirant si Prix Maison de la Presse 2017.

Inceteaza cu minciunile tale, roman-confesiune de o franchete pe alocuri frapanta, imprumuta drept titlu o expresie pe care mama scriitorului i-o repeta acestuia in copilarie, in momentele de exasperare. Dupa multa vreme, zarind in holul unui hotel o silueta care i se pare vag familiara si ii rascoleste amintiri nelinistitoare, scriitorul matur hotaraste sa marturiseasca in sfirsit adevarul. Astfel iese la iveala povestea secreta de dragoste pe care a avut-o la 17 ani, in perioada bacalaureatului, cu un coleg de liceu din Barbezieux. O relatie pe cit de scurta, pe atit de intensa si, tocmai de aceea, cu neputinta de uitat, in care cei doi adolescenti, Philippe si Thomas, s-au aruncat cu toata impetuozitatea si inocenta virstei.

Ãnceteaza cu minciunile tale, de Philippe Besson, a aparut in aceasta saptamina in colectia Biblioteca Polirom, in traducerea lui Laurentiu Malomfalean.

Ãn copilarie, mama imi repeta intruna: «Ãnceteaza cu minciunile tale». Se pare ca ma pricepeam atit de bine sa scornesc povesti, incit nu mai stia sa desluseasca adevarul de neadevar. Mai tirziu mi-am facut o meserie din asta, am devenit romancier. si iata ca astazi, in sfirsit, ii dau ascultare mamei: spun adevarul. Pentru prima data. Ãn cartea asta. (Philippe Besson)

Ãnceteaza cu minciunile talee o compozitie pe cit de puternica, pe-atit de tulburatoare, un roman delicat, o cronica a anilor 1980 cind libertatea exista, SIDA, inca nu , o poveste despre perioada maturizarii, cu experientele si tatonarile ei. (Madame Figaro)

Scriitor, dramaturg si scenarist, critic literar si autor de emisiuni de televiziune,Philippe Besson(n. 1967) este unul dintre autorii cei mai importanti ai generatiei sale. Primul sau roman,En labsence des hommes, publicat in 2001, a cunoscut un mare succes de public si de critica, primind Premiul Emmanuel-Roblès. Ãn acelasi an ii apare romanulSon frère, ecranizat in 2003 de Patrice Chéreau, film care va fi distins cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin. Urmatorul,LArrière-saison(2002), va fi recompensat cu Marele Premiu RTL-Lire in 2003, an in care ii apare un al patrulea roman,Un garçon dItalie, nominalizat la premiile Goncourt si Médicis. Din acest moment se va dedica scrisului, publicind inca 13 titluri, printre care se numara siLes Passants de Lisbonne(Ratacitori prin Lisabona, Polirom, 2016).

Product successfully added to the product comparison!