Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

O inima pentru inimi

O inima pentru inimi

MULT-DHA-9786069029084

26,68 lei

29,00 lei

Maria Timuc

Editura Dharana

Comanda cartea O inima pentru inimi de Maria Timuc.

Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

In stoc

ISBN9786069029084
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Nr pagini240
An aparitie2019
Dimensiuni13x20
Tip copertacartonata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit clientilor care comanda carti in valoare de peste 100 lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte, distributie carte

O inimă pentru inimi: Confesiuni – prof. dr. Maria Dorobanțu” este prima carte interviu din seria „Personalitățși destine”, care urmărește, prin simplitatea și firescul întrebărilor, să aducă în prim plan calitățile psihologice ale unui medic și profesor care a trăit inspirat, dând valoare propriei vieți, familiei sale, țării sale și, în primul rând, omului care se confruntă cu boala și cu moartea, așa cum se întâmplă într-un spital de urgență. 
Prefața cărții este semnată de Jean Paul Bounhoure, Profesor Emerit al Facultății de Medicină din Toulouse, Președinte de onoare al Societății Franceze de Cardiologie, Membru emerit al Academiei Naționale de Medicină din Franța, care scrie, între altele:
„Era în anul 1991 când am avut plăcerea șșansa de a o cunoaște pe dr. Maria Dorobanțu. Ea obținuse o bursă de cercetare post-doctorat pentru un stagiu în Serviciul meu de Cardiologie la CHU de Rangueil, la Toulouse. Foarte rapid am fost impresionat favorabil de calitățile sale profesionale. Vorbind cu mare ușurință limba noastră, Maria a demonstrat calități umane remarcabile, dorință și aptitudini excepționale pentru a se integra cu succes în echipa mea. (….) În 15 ani, dr. Maria Dorobanțu a devenit o personalitate eminentă a Cardiologiei românești și europene. Invitată ca lector la numeroase manifestări științifice internaționale, ea face cinste țării sale. Talentul său pentru cercetarea clinică aprofundată, claritatea conferințelor și a articolelor sale, a editorialelor foarte pertinente i-au permis să acceadă la un loc important în Cardiologia românească și europeană. Pentru mine este o mare mândrie de a fi contribuit la formarea sa inițială de cardiolog”.

Pentru elevi, pentru studenți, pentru cei tineri, dar și pentru cei vârstnici va fi o lectură interesantă și, sperăm, una care îi va inspira pe cititori grație reperelor psihologice pe care le vor putea si cu toții în povestea vieții Mariei Dorobanțu, între care amintim: munca susținută, curiozitatea științifică, empatia, altruismul, etc.
Maria Dorobanțu este membră a Academiei Medicale din Franța, unde mai sunt doar trei români, Acad. Victor Voicu, Prof. Irinel Popescu și Acad. Nicolae Manolescu. De asemenea, este un profesor și un medic deosebit, care păstrează parfumul inconfundabil al vechii arte medicale moștenită de la marii profesori din trecut. 
Toate acestea, precum și alte calități umane, pe care le veți descoperi singuri, citind cartea, fac din Maria Dorobanțu un model care poate fi urmat.

Product successfully added to the product comparison!