Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Jurnalul Andrei de Pui în vremea pandemiei

SKU: Letras- 9786060712572

22,00 lei

Andra Dinca

Editura Benefica

Comanda cartea Jurnalul Andrei de Pui în vremea pandemiei de Andra Dinca. Livrare in 24 h. 

More details

ISBN9786060712572
Tip carteEditie tiparita
An aparitie2021
Nr pagini56
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata

Jurnalul Andrei de Pui în vremea pandemiei (ed. tipărită) – Autor: Andra Dincă – Editura Letras, 2021

Jurnalul Andrei de Pui în vremea pandemiei surprinde starea Andrei Dincă, o fetiţă în vârstă de 11 ani, care continuă seria povestirilor personajului Andra de Pui din prima sa carte de povești, stare ce ne-o destăinuie în jurnalul său din „perioada de stat în casă”, așa cum denumește micuţa povestitoare perioada de izolare.

A început să scrie în acest jurnal în momentul în care viaţa sa s-a schimbat atât de mult, chiar dacă este copil, stresul carantinei a cuprins-o și i-a afectat atât somnul, cât și apetitul. Își dorea din suflet prietenii înapoi, activităţile sale, plimbările în parc și tot ceea ce până atunci i se păreau lucruri normale. Dar are puterea și maturitatea să vadă și lucrurile bune pe care această îngrădire le-a adus. Astfel, și-a îmbunătăţit scrisul și cititul, a continuat să scrie poezii și s-a bucurat de timp mai mult cu părinţii săi. A învăţat anumite cuvinte și expresii din evenimentele dificile prin care trece, fără precedent. Lipsa celor dragi, mai ales de sărbători, creează un moment emoţionant pe care îl descrie și care lasă urme. Astfel, această stare va trece, dar bunicii nu și-i mai poate vizita, pentru că s-au mutat la cer, așa cum descrie autoarea dispariţia lor.

Jurnalul Andrei este un mod de a-și destăinui sentimentele și visele, urmărește o ordine cronologică, transpune realitatea în fantastic prin intermediul personajului Andra de Pui, descrie problemele cu care se confruntă fiecare membru al familiei în acest tablou static, în care îţi sunt îngrădite toate acele activităţi care ţi se păreau banale, dar fără de care viaţa este diferită și greu de suportat. Cel mai greu de suportat este lipsa spaţiului, a naturii și, nu în ultimul rând, socializarea.

Mesajul Andrei Dincă este acela că în orice situaţie dificilă există și o parte bună, te poţi adapta cu greu, dar o poţi face. Este o situaţie nouă care afectează individul, familia și întreaga societate ce paralizează normalitatea până atunci știută și creează noi comportamente, activităţi. Speranţa că își va urma visul „să zboare printre nori” pentru a ajunge la cei dragi îi atenuează sentimentul de izolare.

LETRAS - publicare carte

Product successfully added to the product comparison!