Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-30%

Povestea unui balbait

Nocturne

Letras-9786060715627

19,60 lei

28,00 lei

Liviu Petre Scorus

Editura Letras

Comanda acum cartea Nocturne din categoria Literatura romana - scrisa de Liviu Petre Scorus publicată la Editura Letras. Ai parte de Transport Gratuit la orice comandă de peste 100 de lei. 

More details

ISBN9786060715627
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune13x20
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini103
An aparitie2021
Tip copertabrosata
Transport Gratuitin peste 5000 de localitati

Nocturne – Autor: Liviu Petre Scorus – Editura Letras, 2021
Carte de iubie, carte de nemurire


Prefata

Nocturne, cum?

A aparut simplu, “Excuse me, can you…?” si un zambet oferit cadou – “Thank you!”
Credeam ca este o zi ca oricare alta, la inceput de an, gerar. Imi beam cafeaua pe malul unui lac banal… nimic nu anuntase ce se va intampla, poate doar soarele ardea un pic prea tare, stia ca voi tanji adesea la a ei sarutare. Orele petrecute cu ea pareau secunde, iar timpul, timpul nu avea stare, eu… habar n-aveam ce va urma.

Nocturne nu este doar un volum de poezii,
Nocturne este o bucata de suflet.

“It’s your fault!”

Lasand sa se ajunga la inima ta,
N-ar ai fi decat un pas sa devii lumea cuiva


Nocturne sau cum se naste alchimia unei iubiri

Sub tampla oricarui scriitor se ascunde o maternitate. Una asumata fara emfaza, fara patetism; din aceasta veche si netarmuita printre ahitecturile si cataractele visului ies interogari, nelinisti, limpezi urme ale iubirilor de odinioara, mici clipe de nemurire si alte daruri pe care lumea le primeste la intalnire cu un anotimp fermecat.

Pentru Liviu Petre Scorus, la inceput a fost cuvantul, iar sufletul iubitei s-a nascut aievea din spuma marii. In spatiul nocturnelor sale, sentimentele se insufletesc, vibreaza a-nviere si taina, iar respiratia lor ajunge pana la noi, ispititoare ca o adiere de vant.

Poemele sale care beneficiaza de o ampla si singulara ilustratie apartin unui timp poetic aparte, lucid, asumat, vizionar.
Ni-l putem imagina pe autor versificand alert si sensibil in infinite nopti cu ,,ingeri exaltati”, incercand adeseori sa scrie ,,epistole” pe spatele amurgit al lunii.

Armand STERIADI – critic literar.

 

Product successfully added to the product comparison!