Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-8%

Comedii

Comedii

Aramis-MIN-9789732110140

18,39 lei

19,99 lei

Vasile Alecsandri

Editura Minerva

Comanda cartea Comedii de Vasile Alecsandri de la Editura Aramis. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

52a119b893d7b93bf29d0e309b6736e3.jpg

More details

ISBN9789732110140
Tip carteEditie tiparita
ColectieBiblioteca prentru toti - Clasic de lux
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini384
An aparitie2015
Dimensiuni12.5x20.5
Tip copertacartonata
Transport GratuitBeneficiaza de transport gratuit la comenzi de peste 100 de lei.

Comedii de Vasile Alecsandri 

O incursiune mai increzatoare in universul sensibilitatii lui Alecsandri prezinta avantajul de a feri interpretarea de evaluari globale, oferind teme­iurile unei mai mari libertati in abordarea critica a operei dramatice. Miscand trasaturile acumulate in timp ale portretului sau spiritual, vom observa cu usurinta ca intreaga sa opera este rezultatul unui program literar judicios si nu al vreunei spontaneitati intamplatoare sau al unei vesele fantazii. Adancimea sa reala, dar indelung contestata, nu trebuie cautata in tentatia sublimului, in aspiratia spre drama ce a constituit sursa celor mai importante cautari in a doua parte a activitatii sale, ci in consec­venta cu care a impus scrisului un deziderat social si un ideal moral, intr-o vreme cand, in Europa, nu scriau numai Tolstoi si Victor Hugo, ci si mari si mici autori francezi de vode­viluri, pe care Alecsandri i-a asimilat intr-o maniera de mare scriitor. (...)
Inainte de orice, Alecsandri si-a dorit si a izbutit sa fie un om european.
El redescopera vestul pentru romani nu ca arie geografica, ci spirituala. (...) Intr-o epoca in care Europa se moderniza prin tehnicism iar germanismul in ex­pan­siune, din Bucovina pana in Alsacia, devenise coplesitor, Vasile Alecsandri era un campion al latinitatii nu cu orgoliul latent al sentimentalului, ci activist al unei latinitati insurgente.
Mircea GHITULESCU

Product successfully added to the product comparison!