Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

ATLAS GEOGRAFIC SCOLAR: ROMANIA

PAR-9789734728268

30,00 lei

A. MARIN, I. SAVULESCU, M. VIRGHILEANU, C. BUTEREZ

Editura Paralela 45

Comanda cartea ATLAS GEOGRAFIC SCOLAR: ROMANIA de ANA-MARIA MARIN, IONUT SAVULESCU, MARINA-RAMONA VIRGHILEANU, CEZAR-IULIAN BUTEREZ, Editura Paralela 45

More details

Livrare in 24-48 h

ISBN9789734728268
ColectieGEOGRAFIE
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini72
Dimensiune21X29.7

Cartea ATLAS GEOGRAFIC SCOLAR: ROMANIA de ANA-MARIA MARIN, IONUT SAVULESCU, MARINA-RAMONA VIRGHILEANU, CEZAR-IULIAN BUTEREZ este o carte din colectia GEOGRAFIE, domeniul EDUCATIONAL de la Editura Paralela 45.

Atlasul Geografic al României este un titlu bine-venit în literatura școlară autohtonă. Autorii au realizat o lucrare cu o contribuție aparte atât din punct de vedere didactic, cât mai ales sub raport științific. Partea cartografică a atlasului este o premieră la noi, prin materialele diversificate ce acoperă aproape întreg spectrul geografiei regionale, însă unicitatea acesteia constă în producerea în mediul SIG (Sistem Informațional Geografic) a materialului. În acest scop, au fost utilizate, într-o formulă creativă și inovativă, acoperiri spațiale standard cu date vector și raster, de la informații furnizate de instituții publice din România la date climatice OMM WorldClim sau la acoperirea CORINE LAND COVER.

Comparativ cu alte apariții similare de la noi, autorii au abordat de la început şi metodica citirii, înțelegerii și analizei hărților, aspect de o mare utilitate în folosirea materialului cartografic curent.

Prof. univ. dr. Bogdan Mihai,
Universitatea din București, Facultatea de Geografie

Product successfully added to the product comparison!