Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-25%

Valea Borcutului – Povestea unei colonii miniere (ed. tiparita)

Valea Borcutului – Povestea unei colonii miniere

Letras-9786060710936

30,00 lei

40,00 lei

Iosif Covaci

Editura Letras

Comanda cartea Valea Borcutului – Povestea unei colonii miniere de Iosif Covaci de la Editura Letras. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

741a636ba8318d11b926e0d5c04c0d8e.jpg

More details

ISBN9786060710936
Tip carteeditie tiparita
Nr pagini197
An aparitie2020
Tip copertacartonata
Transport GratuitBeneficiază de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei.

Descriere

Valea Borcutului – Povestea unei colonii miniere – Iosif Covaci – Editura Letras, 2020

Profesorul Iosif Covaci aduce in memoria cotidiana oameni, locuri, fapte si evenimente pe care le-a trait si la care a participat cu toata fiinta.

Fire cumpatata si caracter disciplinat in arta scrisului si in viata zilnica, autorul zugraveste cu temei o lume pestrita ca interese si profesii, dar coagulata intr-un spatiu in care mirajul si sclipirea metalului galben a starnit totdeauna navalnice convergente ...dar si convulsii si drame dintre cele mai eclatante. Valea Borcutului ni se prezinta in complexitatea ei fizica si socio-umana, cu particularitati ale cadrului natural, completate in chip logic cu edificiul factorului antropic, ,,pus in miscare" prin specificul demografic, adevarat ,,melting pot", in care romanii, ungurii, evreii si tiganii s-au contopit intru interese de viata si de trai, fiecare cu naravul si zestrea culturala a natiei lui. Autorul descrie cu vie emotie dramele prin care a trecut populatia locului pe durata celei de-a doua conflagratii mondiale si evenimente la care a fost partas, de o plasticitate redactional care-i confera cartii un apetit de lectura molipsitor. Cartea este o restitutie emotionanta, dar si necesara, data de catre autor locurilor si oamenilor din mediul in care s-a nascut, a trait si s-a format profesional, pana la forma consacrarii depline prin doctorantura.

Aduc autorului modestele mele elogii pentru stradania scrierii ,,epopeii" Vaii Borcutului, si il salut colegial cu acea de-a noastra cutuma " Servus Iosca"!

(Prof. univ. em. dr. Vasile Surd)

Product successfully added to the product comparison!