Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-15%

Repertoriul OZN din Romania

Repertoriul OZN din Romania

CID-9786069482285

42,42 lei

49,90 lei

Calin N. Turcu

CID

Repertoriul OZN din Romania, Calin N. Turcu, Editura CID, 2020

More details

ISBN9786069482285
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune230 x 160
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini360
An aparitie2020
Tip copertabrosata
Transport GratuitTransport gratuit pentru comenzile in valoare de 100 de lei.
Repertoriul OZN din Romania - Calin N. Turcu - Editura CID, 2020
1977, noiembrie 25, 17: 35, Ploiesti, jud. PH.
 
Inginerul Teodosiu Nicolae, 34 ani din Ploiesti, declara:
Mergeam pe strada "8 Martie", pe partea numerelor cu sot. Cam in dreptul caselor cu nr. 12-18 am fost oprit de un cetatean, care, impreuna cu un copil, se uita pe cer.
Mi-a spus ca cineva a inaltat un "zmeu cu lumini". M-am uitat pe cer dar ceea ce vedeam nu putea fi zmeu si nici chiar avion. L-am lamurit pe respectivul cetatean ca nu poate fi un zmeu, fara a-i spune ceva mai mult, preferand sa privesc obiectul.
Imediat mi-am dat seama ca este un obiect cosmic necunoscut, un OZN (la data aceea traiam pentru a doua oara in viata experienta observarii unui OZN). Priveam evolutia acelui obiect cu acelasi sentiment pe care il ai pe munte privind un peisaj magnific.
 
Ma simteam mic si neputincios, eram constient de distanta mare care ma separa de respectivul obiect, despre a carui identitate nu voi afla niciodata nimic. Am fost impresionat de acel obiect, dar mi s-a parut curios, aveam aceleasi sentimente de stima si satisfactie ca atunci cand privesc un produs industrial (pamantesc) bine realizat din punct de vedere tehnic.
Obiectul evolua sub plafonul norilor si banuiesc ca avea forma unei tigari. Am observat trei lumini dispuse coliniar, de culoare rosie-caramizie (doua la extremitati si una la mijloc, distanta intre extremitati aproximativ 10 cm). Luminile au fost aprinse continuu, iar intensitatea asemanatoare cu cea a luminilor de pozitie ale unui avion.
Semnalez ca in jurul orei 17: 35 a aparut un avion de undeva sub obiect, zburand in directia N (acesta a fost un foarte bun element de comparatie). OZN-ul evolua fara zgomot (zgomotul avionului s-a auzit clar un timp), iar luminile de pozitie aveau o dispozitie coliniara, diferita de a avionului si lipsea lumina intermitenta.
In evolutia obiectului s-au distins trei faze. Prima (relatata de cetateanul care m-a oprit): obiectul statea nemiscat in atmosfera, in pozitie orizontala, cu luminile aprinse. in a doua faza (observata si de mine), obiectul se deplasa orizontal, executand miscari de oscilatie in jurul punctului din mijloc.
Deplasarea era lina si fara zgomot, inainte de disparitie (faza a treia], obiectul a luat o pozitie verticala si, penduland in jurul uneia din luminile de la extremitati, a disparut deasupra norilor in mai putin de un minut.
Miscarea era lina si fara zgomot cu o directie verticala. Obiectul a avut o evolutie de la V spre E, iar cele trei lumini pareau sa apartina unui singur corp in forma de tigara.
A disparut in nori (ora 17: 40) printr-o pendulare in plan vertical. Cerul (era) intunecat, nori la altitudine inalta, nu se vedeau stele. Inca nu se aprinsesera luminile pe strada...
 
Din cuprins:
- Vom afla adevarul despre OZN?
- Repertoriul OZN din Romania
- Index onomastic
- Legenda ilustratiilor
- Ilustratii
 
Product successfully added to the product comparison!