Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Maxim Gorki: Avataruri ideologice

Letras-9786060714286

35,00 lei

Vlad Florin Toma

Cartea Maxim Gorki: Avataruri ideologice (ed tipărită) – Autor: Vlad Florin Toma – Editura Letras, 2021

More details

ISBN9786060714286
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut depiata de carte
An aparitie2021
Dimensiuni13x20
Numar pagini162
Tip copertafinisaj mat, brosata ( paperback)

Lucrarea pe care o pun la dispozitia publicului, reprezinta rezultatele cercetarii personale asupra naturii ideologice si politice a unuia din cei mai importanti scriitori de sfarsit de secol XIX – inceput de secol XX: Maxim Gorki. Cartea intitulata “Maxim Gorki: Avataruri ideologice” este o lucrare de istorie, o adaptare a tezei mele de licenta, “Evolutia ideologica si literara a lui Maxim Gorki” (2020).

Aceasta carte reprezinta primul studiu din Romania postdecembrista asupra acestui subiect, intrucat Maxim Gorki in spatiul central si est-european post-1989, nu a facut obiectul unui proces amplu de reevaluare si demitizare istorica, ramanand adeseori, un subiect tratat superficial si partinitor.

Ideile istoriografiei cu caracter hagiografic a comunismului sovietic, care a construit aceasta imagine lui Gorki din ratiuni politice, a persistat pana in zilele noastre. Drept dovada, imaginea lui Maxim Gorki ca “apostol al comunismului”, imaginea “intaiului bolsevic”, a continuat sa fie propagata, atat in cadrul opiniei publice, dar si in jurul unor cercuri intelectuale.

Lucrarea pe care o dau tiparului este adresata unui public larg: de la neinitiati in istoria Rusiei, pana la pasionati, studenti si specialisti deopotriva. Astfel, sper ca publicarea rezultatelor cercetarii mele, sa deschida terenul catre noi studii de anvergura in aceasta directie si sa contribuiasca la oferirea unei noi imagini de ansamblu asupra controversatului scriitor rus in cadrul opiniei publice.

De acelasi autor:

    Product successfully added to the product comparison!