Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Psihologia iubirii in cugetari (ed. tiparita)

LETRAS-9786068935560

29,28 lei

39,04 lei

László Fodor

Editura Letras

Comanda cartea Psihologia iubirii in cugetari (ed. tiparita) de László Fodor de la Editura Letras. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. More details

In stoc

ISBN9786069668351
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini228
An aparitie2020
Dimensiuni13x20
Tip copertabrosata
Transport GratuitBeneficiază de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei.

Psihologia iubirii in cugetari (ed. tiparita) – cugetari – autor László Fodor– Editura Letras, 2020

În această carte, într-o abordare esențial psihologică, am strâns laolaltă un mănunchi de cugetări despre unul dintre fenomenele sufletești fundamentale ale condiției umane, și anume, sentimentul iubirii.

Acesta este abordat cu multiplele sale forme de manifestare, ca și cu variatele sale componente, caracteristici, funcții și conexiuni. Practic, toate reflecțiile – prezentate sub forma unor maxime, aforisme, povețe, pilde, sentențe sau simple enunțuri, formulate de cele mai multe ori cât mai lapidar – au în vedere sensul cel mai larg al acestei stări emoționale extrem de complexe și relativ tainice al vieții umane.

Într-o măsură inegală, fără utilizarea unor criterii de clasificare sau ierarhizare, ne-am apropiat atât de sentimentele de iubire romantică, cât și de simțămintele de dragoste parentală, familială, prietenească, colegială sau biblică.

În realizarea acestei cărți, nu am avut deloc intenția de a preda lecții despre iubire, ci doar dorința de a împărtăși gânduri variate cu privire la aspectele extrem de multiforme ale acestei realități emoționale esențiale, ce aparține celor mai profunde straturi ale psihicului uman. În unele cazuri, anumite cugetări se abat, mai mult sau mai puțin, de la fundamentul psihologic și se ancorează în elemente oferite de alte tărâmuri ale cunoașterii interesate de fenomenul iubirii, cum ar fi cel filosofic, biologic, sociologic sau teologic.

Nutrim speranța că toți cititorii interesați de problematica afectivă complexă a iubirii vor găsi în această lucrare multiple elemente care să constituie pentru ei un fel de stimulent sau substanță hrănitoare la nivelul gândirii psihologice, iar în acest cadru, la cel al înțelegerii fenomenului psihoemoțional al iubirii.

Avem convingerea că lectura cugetărilor propuse în acest volum va oferi cititorilor suficiente motive pentru a se apleca mai meditativ și mai analitic asupra celor mai interesante și magice aspecte ale iubirii, ca fenomen psihoafectiv specific uman, extrem de fragil, volatil, fluid și sensibil.

De altfel, scopul primordial al publicării în acest volum al colecției noastre de 1.500 de cugetări a constat în provocarea la reflecție psihologică a cititorilor care nutresc un interes viu față de această temă majoră, la incitarea lor pentru o mai bună cunoaștere și autocunoaștere a vieții psihice.

Autorul

Product successfully added to the product comparison!