Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Psihoterapie integrativa strategica vol. 1

Letras-9786060715214

86,00 lei

Comanda cartea Psihoterapie integrativa strategica vol. 1 de Oana Maria Popescu de la Editura Letras. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

741a636ba8318d11b926e0d5c04c0d8e.jpg

More details

ISBN9786060715214
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
An aparitie2021
Transport GratuitBeneficiază de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei.
Produs vandut de Piata de cartedepozit de carte

Psihoterapie integrativa strategica - Autor Oana Maria Popescu- Editura Letras, 2021

Psihoterapia integrativa strategica este o abordare de ultima generatie in domeniul psihoterapiei integrative, imbinand principalele abordari psihoterapeutice existente la ora actuala si prezentand mijloace de interventie si strategii psihoterapeutice adaptate nevoilor clientului / pacientului. Cartea cuprinde atat notiuni teoretice de baza, cat si numeroase aplicatii practice, teme de reflectie, exemple de cazuri si tehnici de interventie.

Plecand de la premiza ca fiecare dintre abordarile psihoterapeutice actuale surprinde anumite aspecte ale formarii mintii umane si ale dezvoltarii psihopatologiei, cartea aduce in prim-plan aspecte unificatoare, coreland concepte cognitiv-comportamentale, psihodinamice, sistemice, teoria atasamentului si neurobiologia. Integrarea este realizata atat la nivel de eclectism tehnic, cat si la nivel de integrare teoretica. Este prezentat un model al Sinelui si modul de formare al acestuia, precum si aplicatii practice corelate acestui model.

Psihoterapeutul trebuie sa cunoasca bazele teoretice ale cel putin unei abordari psihoterapeutice, in asa fel incat sa conceptualizeze problema clientului sau si sa intervina in mod adecvat. Oamenii nu au idee de ce se auto-saboteaza, de ce fac lucrurile pe ultima suta de metri, de ce aleg iar si iar un alcoolic de care sa se indragosteasca. Daca ar sti si daca ar putea actiona altfel, nu ar mai face-o: nimeni nu doreste sa isi faca rau siesi in mod deliberat.

Faptul ca oamenii nu reusesc sa iasa din aceste tipare are o motivatie inconstienta, sau se bazeaza pe emotii intolerabile sau pe un set de credinte care par a fi adevaruri absolute. Scopul psihoterapeutului este de a identifica aceste mecanisme, de a le aduce in sfera constienta si de a ajuta clientul sa le modifice, astfel incat sa ajunga la o stare de bine psihologic.

Pentru a face acest lucru in mod cat mai eficient, este util sa extindem sfera conceptualizarilor si tehnicilor psihoterapeutice, in asa fel incat sa ne adresam cat mai multor mecanisme ale dificultatilor cu care clientul se prezinta in cabinet.

Aparent psihismul uman este atat de complex incat nici o abordare psihoterapeutica nu a reusit pana acum sa surprinda intreaga sa complexitate. Volumul "Psihoterapie integrativa strategica. Teorie si aplicatii practice" face un pas major in directia integrarii conceptuale, in asa fel incat psihoterapeutul sa aiba la dispozitie o gama cat mai larga de modalitati de conceptualizare si strategii de interventie, preluand concepte valoroase din abordarile umaniste, psihodinamice, cognitiv-comportamentale, sistemice si integrative.

Ca urmare, cartea se adreseaza atat psihoterapeutilor in formare in psihoterapie integrativa si psihoterapeutilor de orientare integrativa, precum si psihoterapeutilor din alte orientari teoretice, care pot gasi in aceasta lucrare concepte valoroase pe care sa le integreze in munca lor cu clientii si pacientii.

Despre autor:

                                                         

OANA MARIA POPESCU  

OANA MARIA POPESCU

Oana Maria Popescu este psihoterapeut certificat la nivel european, formator si supervizor in psihoterapie integrativa si psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului, presedinte fondator al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa. Este presedinte al comisiei de acreditare din cadrul Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa si coordonatorul standardelor de formare in psihoterapie integrativa in Europa. Conduce grupe de formare in specialitatile psihoterapie integrativa, psihoterapie integrativ-expresiva si psihoterapia integrativa a copilului.

A publicat, in calitate de autor si co-autor, o serie de carti si manuale de psihoterapie, dintre care "Factorii comuni in psihoterapie. Perspectiva integrativ-strategica", "Studii in psihoterapia integrativa strategica", "Abordari in psihoterapia integrativa strategica", "Supervizarea in psihoterapia integrativa", "Manual de psihoterapie integrativa", precum si numeroase articole de specialitate in reviste din tara si strainatate.

Product successfully added to the product comparison!