Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Corpul meu, trauma mea, eul meu

PDC-TREI-9786064005656

65,00 lei

Franz Ruppert, Harald Banzhaf

Editura Trei

Comanda cartea Corpul meu, trauma mea, eul meu - de Franz Ruppert, Harald Banzhaf - de la Editura Trei - Livrare Nationala!

More details

ISBN9786064005656
Dimensiune14.5x20
Produs vandut dePiatadecarte.net
Nr pagini492
An aparitie2018
Tip copertabrosata

Corpul meu, trauma mea, eul meu - de Franz Ruppert, Harald Banzhaf - de la Editura Trei

De ce copiii au deja tot felul de boli care nu se vindeca? De ce adolescentii isi otravesc corpurile cu droguri sau se infometeaza pana mor? Oare infarctul miocardic cauzat de prea mult stres constituie un risc profesional normal? Oare cancerul este inevitabil, la fel ca si dementa aparuta la batranete? Trebuie sa ne resemnam pur si simplu cu faptul ca dezvoltam boli, precum diabetul, reumatismul sau ulcerul gastric si sa ne multumim cu un tratament axat pe simptom, deci cu niste remedii locale? Bazandu-se pe experienta lor terapeutica, Franz Ruppert si colaboratorii sai arata ca ,,bolile" nu sunt in niciun caz bazate doar pe predispozitiile organice, pe conditionarea varstei sau pe expresia unor ,,gene rele", ci sunt rezultatul experientelor de viata pe care nu le-am putut procesa din punct de vedere psihic, sunt consecintele traumelor psihice care se exprima prin intermediul corpului nostru. Aceste afirmatii sunt sustinute de cazurile prezentate in volumul de fata de diferiti terapeuti care au lucrat cu metoda constelarii intentiei in scopul tratarii problemelor psihosomatice.

Franz Ruppert este specializat in psihoterapia traumei si este profesor la Universitatea Catolica de Stiinte Aplicate din Munchen. De acelasi autor, la Editura Trei au mai aparut: Trauma, atasament, constelatii familiale (2012) si Simbioza si autonomie (2015).

Harald Banzhaf este specialist in medicina generala, preda la Universitatea din Tubingen si coordoneaza un grup de cabinete particulare din Baden-Wurttemberg, dedicate medicinei integrative.


O trauma psihica poate fi eliminata din constient. Nimic nu pare a fi mai simplu decat sa stingem lumina constiintei atunci cand realitatea devine insuportabila. Insa nu putem scapa de corpul nostru traumatizat. In el raman experientele reale ale traumei, chiar daca, in urma procesului de amortire si a celui de clivaj, durerea, frica, furia, dezgustul sau rusinea nu mai pot patrunde in experienta constienta. De aceea se poate spune urmatorul lucru: in corpul nostru este stocat adevarul cu privire la experientele noastre de viata. Corpul nu minte! - Franz Ruppert

Cunosc pacienti cu dureri cronice care au suferit nu rareori mai multe interventii chirurgicale si care au, de asemenea, boli interne. Insa, un pacient cu dureri cronice la care s-a depistat o cauza organica poate sa fi suferit traume, la fel ca orice alta persoana. Poate tocmai din cauza faptului ca intuieste ca are niste probleme neprocesate care ii provoaca anxietate, el are tendinta sa le evite si se agata si mai mult de durerile sale fizice ca strategie de supravietuire in urma traumelor. Insa cu fiecare operatie si cu fiecare medicament isi provoaca, eventual, noi leziuni traumatice. - Annemarie Denk
Cuprins:


 Prefata
 Corpul meu, trauma mea, eul meu, din perspectiva teoriei si terapiei traumei psihice orientate catre identitate (TTPOI) (Franz Ruppert)
 Trauma: o cheie pentru intelegerea suferintei fizice (Harald Banzhaf)
 Inima mea, iubirea mea, trauma mea (Dagmar Strauss)
 Alimentatia, sistemul digestiv si trauma (Evelyn Hahnel)
 Constipatia severa (Beate Herrmann)
 Cand traumele afecteaza rinichii (Ingrid Perg)
 Respiratia mea, plamanii mei, trauma mea (Patrizia Manukian)
 Ochii mei, trauma mea, eul meu (Aurora Wolf)
 Durerile cronice -- consecinte ale traumei (Annemarie Denk)
 Trauma psihica si bolile de piele (Marta Thorsheim)
 Dintii mei, trauma mea, eul meu (Thomas R. Roll)
 Durerile lombare si cauza lor (Thilo Behla)
 Eu si soldul meu drept -- povestea renasterii mele (Gerlinde Fischedick)
 Durerile cronice de umar (Martina Wittmann)
 ,,Ce s-a intamplat cu gatul meu?" (Juliane von Krause)
 Trauma si postura corporala (Catherine Xavier)
 Artrita reumatoida (Isabella Gerstgrasser)
 ,,Cancerul limfatic" (Kate Collier)
 Tulburarile de somn si trauma psihica (Nadja Palombo)
 Bolile copilariei, parintii si trauma (Bettina Schmalnauer)
 Cine sunt eu in corpul meu si in ceea ce priveste sexualitatea mea ca femeie? (Ellen Kersten)
 Cancerul de col uterin si cum sa devii mama (Diana Lucia Vasile)
 Corpul masculin, sexul si trauma (Stephan Konrad Niederwieser)
 Menopauza ca sansa pentru o schimbare a perspectivei (Andrea Tietz)
 Sportul, corpul si trauma (Christina Freund)
 Note

Product successfully added to the product comparison!