Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Nou

Cartea splendorii - Zoharul

Cartea splendorii - Zoharul

PDC-HER-9789731118802

49,50 lei

Comanda Cartea splendorii - Zoharul - de Ilie Iliescu (trad.) - de la Editura Herald. Livrare nationala

More details

ISBN9789731118802
Produs vandut dePiata de Carte
An aparitie2021
Dimensiuni13x20cm
Numar pagini375
Tip copertaBrosata

Cartea splendorii - Zoharul 

Cabala poate fi definita ca fiind doctrina ezoterica ebraica. S. L. MacGregor Mathers, cel care a tradus din latina textul prezentei lucrari, sustine ca ,,Biblia, care probabil a fost cea mai prost inteleasa dintre toate cartile scrise vreodata, contine nenumarate pasaje obscure si misterioase, care raman complet ininteligibile in lipsa unei chei cu ajutorul careia sa se limpezeasca semnificatia acestora. Acea cheie este data de Cabala." Cabala interpreteaza deci Vechiul Testament in sens ocult, recurgand la simbolismul numerelor si al literelor, uneori si la practici magice. Se spune ca a fost predicata de insusi Dumnezeu unui grup ales de ingeri, care au transmis-o mai departe oamenilor, pana la noi.

Zoharul este de fapt un corpus literar redactat in Evul Mediu (sec. XIII-XIV), o culegere de carti cuprinzand discutii, prelegeri sau comentarii pe marginea Pentateuh-ului.

Editia in limba romana a Zoharului urmeaza versiunea lui de S.L. MacGregor Mathers realizata dupa traducerea latina a lui Knorr von Rosenroth si colationata cu textul original caldeean si ebraic. Aceasta editie cuprinde trei carti: Cartea Misterului pecetluit, Marea Adunare Sfanta si Mica adunare Sfanta, toate amplu comentate si adnotate.

Product successfully added to the product comparison!