Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Homeschooling - tot ce voiai sa stii despre scolarizarea la domiciliu-

PDC-TREI- 978-606-400-403-1

49,00 lei

John Holt & Pat Farenga

Editura Trei

ISBN 978-606-400-403-1
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune145x205
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini432
An aparitie2019
Tip copertabrosata

Homeschooling - tot ce voiai sa stii despre scolarizarea la domiciliu- Autor: John Holt & Pat Farenga - Editura Trei

Doua milioane de copii nord-americani sunt, in prezent, scoliti acasa de catre propriii parinti. Aceasta editie extinsa si actualizata a cartii care sta la baza miscarii homeschooling include cele mai utile sfaturi pentru parintii care vor sa devina educatorii propriilor copii. Informatiile oferite merg cu mult dincolo de aspectele curricular-educationale, lamurindu-se o serie de chestiuni de ordin financiar, logistic sau chiar juridic. In loc sa le propuna parintilor sa isi transforme casele in niste scoli in miniatura, Holt si Farenga demonstreaza cu ilustrari concrete in ce fel adultii isi pot ajuta copiii sa se dezvolte in niste invatacei sociabili si activi. Capitolele despre ,,joaca serioasa", orientarea vocationala sau dificultatile de invatare vor atrage atentia inclusiv parintilor care nu sunt adeptii ,,scolii acasa", dar vor sa-si sprijine temeinic copiii in procesul educational.

,,Atunci cand discutam despre <<alternative>> in educatie, reactiile imediate sunt de doua feluri: cele dominante sunt de subminare si marginalizare (in general pe motive de conservatorism), iar altele, mai curajoase, de sustinere si imbratisare necritica (bazate pe snobism). Orice tip de alternativa, inclusiv scolarizarea acasa, merita analize profunde, fundamentate, astfel incat potentialii adepti sau critici sa iasa din zona emotionala si sa incerce sa inteleaga in mod efectiv ce ofera (si mai ales ce nu ofera) fiecare dintre acestea. Homeschooling nu inseamna mutarea scolii acasa, ci un alt mod de a face educatie prin care copiii sa fie tinuti cat mai aproape de instinctul lor natural pentru invatare. Homeschooling - tot ce voiai sa stii despre scolarizarea la domiciliu este poate cea mai buna lectura pentru a incepe sa intelegem cu adevarat acest fenomen."
- Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

John Holt (1923-1985), celebru reformator educational si promotor al scolii acasa, a mai fost publicat la Editura Trei cu volumele Invatam tot timpul si Cum invata copiii.
Pat Farenga este presedintele fundatiei Holt Associates.

Product successfully added to the product comparison!