Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

-12%

Stiinta Raului - Degenerarea Indivizilor Si Popoarelor

Stiinta Raului - Degenerarea Indivizilor Si Popoarelor

EIKON-9789737579904

21,12 lei

24,00 lei

Liviu Plesca

Eikon

Comanda cartea Stiinta Raului - Degenerarea Indivizilor Si Popoarelor - de Liviu Plesca - de la Editura Eikon. Livrare nationala. Transport gratuit la comenzi de carte de peste 100 lei. 

8abd460f4ce0f8579561720feea09f9f.jpg

More details

ISBN9789737579904
Tip carteed. tiparita
Produs vandut dePiatadecarte.net - librarie online
Tip copertabrosata
Transport GratuitAdauga in cos produse de 150 lei pentru a beneficia de transport gratuit.

Prezentare carte Stiinta Raului - Degenerarea Indivizilor Si Popoarelor - scrisa de Liviu Plesca - de la Editura Eikon.

Studiem Raul pentru a invata cum sa luptam cu Raul din noi (patimi, pacate de moarte). Dar scopul principal al acestui demers este acela de a-L descoperi in interiorul nostru pe Dumnezeu. Stiinta Raului ar trebui sa aiba drept scop final descoperirea lui Dumnezeu din interiorul fiecaruia, nu de a cauta Raul din ceilalti. O stiinta a Raului trebuie sa fie eminamente introspectiva, un demers stiintific de autocunoastere si cautare a lui Dumnezeu si in noi insine. Acesta trebuie sa fie obiectivul principal al oricarui individ care porneste pe drumul intelegerii Raului. Nu ne intereseaza o stiinta a Raului „in sine”, prin care sa luptam cu ceilalti. O stiinta a Raului nu trebuie sa devina pretext pentru a lupta, persecuta si a ne descotorosi de oamenii care nu ne plac. Ne intereseaza o cercetare stiintifica a Raului care sa porneasca de la Dumnezeu si care sa duca la Dumnezeu.

Stiinta raului. Degenerarea indivizilor si popoarelor, Liviu Plesca - Editura Eikon 2014

Extras din Capitolul I - De ce o stiinta a Raului?

"Cartea de fata este un demers de intelegere si descriere a Raului din societatea actuala, dar nu ma indoiesc de faptul ca vei folosi aceasta cunoastere in mod fundamental nu pentru a descoperi Raul din ceilalti, ci pentru a-L descoperi pe Dumnezeu din interiorul tau. Asa cum am spus in ultimele fraze ale cartii, orientarea atentiei catre Raul din exterior este de fapt o manipulare de distragere a atentiei indivizilor inteligenti si educati de la adevaratele experiente interioare de gasire si relationare cu Dumnezeu. Trebuie sa evitam aceasta capcana. Ceea ce ni se prezinta in sute de carti si documentare disponibile gratuit pe internet este o falsa stiinta a Raului si urmareste cautarea 

Raului in ceilalti, nu urmareste ca scop final relationarea individuala cu Dumnezeu din interior.

O abordare sistemica a tematicii Raului are si o conotatie geostrategica si culturala pe termen lung, deoarece polul viitor de dezvoltare continentala a zonei Eurasia se va structura in jurul acelui spatiu cultural care isi va organiza spatiul public punand in centrul preocuparilor problematica Raului si exorcizarea acestuia la nivel individual si colectiv. Asa cum tarile occidentale au organizat spatiul public in jurul ideii de dialog si al tehnologiilor, viitorul va apartine Estului in masura in care acesta va organiza spatiul public in jurul lui Dumnezeu, a ideii de exorcizare a Raului si va dezvolta "tehnologii" ale sacrului. Estul Europei si in general zona continentala geostrategica Eurasia se va (c. se vor, subl.n. LB) dezvolta in mileniul al III-lea ca pol civilizator major in masura in care vor fi capabile sa-si puna in valoare mostenirea spirituala superioara Occidentului. Asta inseamna crearea unui model organizational statal care sa se fundamenteze pe "tehnologiile" sacrului si organizarea spatiului public in jurul lui Dumnezeu, exorcizarea Raului individual si colectiv.

Instinctul metaistoric ne indeamna sa credem ca aceasta este de fapt si singura sansa geostrategica pe termen lung a Estului Europei. Cu Europa Occidentala imbatranita si SUA care treptat isi pierd avansul tehnologic si accesul la resurse energetice ieftine, cu tarile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) in plina ascensiune, Europei de Est nu-i mai ramane de jucat decat cartea spiritualitatii.

Toate astea inseamna pe scurt teocratie. Europa de Est va avea viitor in masura in care statele ei vor reusi sa-si implementeze o teocratie veritabila inspirata din cel mai profund si curat crestinism. [...]"

Cartea Stiinta Raului - Degenerarea Indivizilor Si Popoarelor  de Liviu Plesca va poate fi livrata in 24h.

Product successfully added to the product comparison!