Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Si daca acesta este Raiul?

PDC-DIV-9786067560176

33,00 lei

Anita Moorjani

Editura Adevar Divin

Comanda cartea Si daca acesta este Raiul? de Anita Moorjani de la Editura Adevar Divin. Livrare in toata tara, in 24-48 de ore de la primirea comenzii. Poti beneficia de transport gratuit in peste 5000 de localitati, la comenzi de peste 100 de lei. 

a99e84b879fd2fc54098947fe1328380.jpg

More details

ISBN9786067560176
Tip carteEditie tiparita
Dimensiune13x20
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini213
An aparitie2016
Tip copertabrosata
Transport GratuitLibraria ofera transport gratuit comenzilor care depasesc 100 lei. Vezi lista celor 5000 de localitati.

Si daca acesta este raiul? Cum m-am eliberat de convingerile limitatoare, reincepand sa traiesc - de Anita Moorjani

Daca este adevarat ca viata se refera la calatorie, si nu la destinatia ei, putem trage oare concluzia ca noi traim deja in rai, chiar in aceasta viata fizica de pe pamant? Foarte multe dintre experientele pe care le traim in aceasta viata le putem eticheta oricum, numai ca paradisiace nu. Ce s-ar intampla insa daca am intelege cat de puternici suntem in realitate, suficient de puternici pentru a ne modela asa cum dorim realitatea interioara si exterioara?


Anita Moorjani este ferm convinsa ca noi putem face acest lucru. Procesul, ne explica ea, presupune demontarea anumitor mituri culturale pe care am ajuns sa le confundam cu niste adevaruri imuabile. Convingerile de gen: ,,Noi primim numai ce meritam", ,,Iubirea de sine este egoista" si ,,Coincidentele nu sunt altceva decat simple coincidente" ne sunt inscriptionate in psihicul subconstient inca de la nastere. De aceea, ele sunt extrem de puternice, influentand negativ generatie dupa generatie.

Dupa experienta mortii sale iminente, Anita Moorjani a inceput sa transpuna in fapt adevarurile pe care le-a aflat in lumea de dincolo, descoperind ca renuntarea la aceste mituri depasite au ajutat-o sa experimenteze raiul nu sub forma unui loc fizic, ci a unei stari de spirit, chiar aici si acum. In aceasta carte, ea analizeaza aceste mituri larg raspandite, impartasind povesti si exemple din viata ei si scotand la lumina minciunile care se ascund sub suprafata lor. Prin eliberarea de aceste convingeri gresite, sustine Moorjani, noi putem uita de teama, de durerea sufleteasca si de limitarile autoimpuse, traindu-ne viata plenar si cu bucurie.


Fragment din volum:


"Un sistem de ingrijire a sanatatii - sau de creare a spaimei in fata bolii?
Dupa experienta mea cu cancerul mi-am creat o perspectiva foarte diferita asupra sanatatii si a manierei in care ne focalizam asupra ei. Unul din lucrurile care ma umplu de frustrare este faptul ca sistemul nostru de ingrijire a sanatatii pune un accent mai mare pe cautarea bolilor decat pe trairea unei vieti sanatoase. Oamenii au devenit obsedati de depistarea timpurie a cancerului, fiind bombardati din toate directiile de reclame publicitare care ii incurajeaza sa isi faca tot felul de teste, lucru care ii stimuleaza sa se focalizeze asupra bolii! De asemenea, li se cere incontinuu sa faca donatii pentru ,,razboiul impotriva cancerului" si pentru alte ,,razboaie" -- impotriva bolii cardiovasculare, a diabetului si asa mai departe.
Daca oamenii ar discuta la fel de mult despre sanatate cum discuta despre cancer si daca ar investi la fel de multi bani pentru constientizarea lucrurilor pe care trebuie sa le faca pentru sanatatea lor cum investesc pentru depistarea timpurie a cancerului, cel mai probabil am trai intr-o realitate complet diferita. De aceea, eu prefer sa vorbesc despre sanatate, iubire si bucurie, decat sa atrag atentia asupra riscului de cancer. Mi-ar placea ca oamenii sa discute mai mult despre ce inseamna sa fii sanatos, despre cum arata si cum este perceputa starea de sanatate. Chiar si bolnavii de cancer ar avea de beneficiat in urma acestei abordari!
Doresc sa lamuresc foarte clar un lucru: corpul nostru nu este o zona de razboi, si nu ar trebui sa il tratam ca atare. Nu exista nicio batalie care trebuie castigata sau care poate fi pierduta, si niciun inamic care trebuie distrus. Imbolnavirea de cancer sau de orice alta boala poate fi o binecuvantare sau un blestem, in functie de unghiul din care o privim."

Product successfully added to the product comparison!