Preferinte Cookie
Preferinte Cookie

Piata de carte

Gheranda-samhita - Compendiul de yoga al lui Gheranda

SPA-9786068944555

45,00 lei

Vlad Sovarel

Editura Spandugino

Gheranda-samhita - Compendiul de yoga al lui Gheranda - Autor Vlad Sovarel - Editura Spandugino

More details

ISBN9786068944555
Tip carteEditie tiparita
Produs vandut dePiata de Carte
Nr pagini186
Dimensiune25x17
An aparitie2021
Tip copertacartonata
Transport GratuitTransport gratuit pentru comenzile in valoare de 100 de lei.

Gheranda-samhita - Compendiul de yoga al lui Gheranda - Autor Vlad Sovarel - Editura Spandugino

Gheranda-samhita este unul dintre cele mai cunoscute și influente compendii de Haṭha-yoga atât în India, cât și la nivel global. Pe de o parte, parcurgerea lui integrală ne ajută să înțelegem atitudinea prin care tehnicile Yoga sunt abordate corect, iar pe de alta ne oferă informații detaliate despre elementele practicii Yoga, precum și despre evoluția tehnicilor și doctrinelor Yoga de-a lungul ultimului sfert de mileniu, în ansamblul istoriei religioase indiene.

Cu o jumatate de secol in urma, Sergiu Al-George ii scria lui Arion Rosu ca ar vrea sa traduca Gheranda-samhita, compendiu capital si concis prin care Yoga ,,de efort" (hatha) intra in modernitatea indiana si globala. Eliade il studiase la Calcutta. Honigberger il stia pus in practica, spre 1835, in Lahore. Ce Al-George nu a mai izbutit ii reuseste astazi lui Vlad Sovarel, sanscritistul care - timp de doua decenii dupa studiile sale in India - a tradus cel mai mult si cel mai bine din sanscrita in romana, aici intr-o editie exemplara.

Dr. Eugen Ciurtin, Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Romana

Vlad Sovarel (n. 1972), fiind atras inca din adolescenta de spatiul cultural indian, urmeaza cursurile de sanskrita si bengali cu prof. dr. Amita Bhose (1990-1992), aprofundate ulterior in India (in perioada 1996-2000), cand studiaza la Kolkata texte sanskrite din traditia Advaita Vedanta cu prof. dr. Satchitananda Dhar si Advaita Tantra (Trika) cu prof. dr. Debabrata Sen Sharma. Revenit in tara, se implica in diverse proiecte in domeniul indologiei: numeroase traduceri din sanskrita, cursuri si conferinte, ca presedinte al Asociatiei de Studii Euro-Asiatice si, din 2018, ca cercetator afiliat al Institutului de Istorie a Religii.

Product successfully added to the product comparison!