Piata de Carte

Cum publici un eBook pe Piatadecarte.net

publică un eBook

Ce este un eBook?

eBook, carte electronică, carte online sunt cuvinte care desemnează unul și același lucru: o carte pe care o poți citi pe un calculator, pe un laptop, pe un eReader, pe o tabletă sau pe un telefon, o carte pe care o poți citi online, atunci când ești conectat la internet sau offline, atunci când cartea e deja descărcată în dispozitivul de citire.

Cum publici si pui in vanzare cel mai ușor un eBook?

1. Daca ai publicat deja o editie tiparita si ai pdf-ul acesteia, poti publica un eBook in format PDF pe Piatadecarte.net
Important de stiut: ISBN-ul eBook-ului tau trebuie sa fie diferit de ISBN-ul editiei tiparite. Daca vrei sa-l publici ca autor independent, atunci trebuie sa obtii un ISBN ocazional de la Biblioteca Nationala a Romaniei. Afla cum poti obtine ISBN-ul, aici.

Daca ai deja un ISBN ocazional sau un ISBN de eBook de la editura la care ai publicat initial, poti incepe sa vinzi eBook-ul pe Piatadecarte.net si sa-l distribui in pana la 7 librarii. Acceseaza pagina.

2. Pentru a avea acces atat la distributia nationala cat si la cea internationala si a fi prezent cu cartea ta in cat mai multe librarii, iti recomandam sa publici un eBook in format ePUB. Pentru un eBook format ePUB ai nevoie de un ISBN diferit de cel al editiei tiparite sau de cel al unui eBook PDF. Daca inca nu ai un ISBN, afla cum il poti obtine de la Biblioteca Nationala a Romaniei, aici.

Daca ai deja un ISBN ocazional sau un ISBN de editura pentru un eBook ePUB, pot incepe publicarea, vanzarea si distributia eBook-ului tau, aici.

3. Daca nu doresti sa obtii singur ISBN-ul de la Biblioteca Nationala (poate doresti sa publici sub pseudonim), ai nevoie de design de coperta, de servicii de editare si corectura, poti publica eBook-ul tau la Editura Letras. Acceseaza site-ul Letras aici.

Coperta eBook-ului tău

Dacă ai publicat deja o carte în format tipărit, coperta eBook-ului tău poate fi coperta 1 a cărții tipărite.

Altfel, din punct de vedere tehnic, ceea ce ai de predat este o copertă în format .jpg sau .jpeg, RGB, la 300 DPI, clară, fără imagini pixelate sau granulate. Dimensiunea în cm poate fi format A5 (14,85×21 cm) sau13x20 cm sau 14×20 cm.

Raportul înălțime lățime copertă este de 1,5 sau 1,6. Iar dacă faci măsurarea în pixeli, atunci vorbim despre 1600×2400 pixeli.
heartenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerclock