Piata de Carte

Publicare carte

Despre publicarea unei carti - cateva sfaturi pentru autorii independenti

Piata de carte_Publicare carte_ scrisul e cultură
Uneori manuscrisul pe care l-ai finalizat este o carte, de cele mai multe ori, nu. Drumul de la manuscris la o carte tiparita este un proces pe care trebuie sa-l parcurgi cu multa atentie, caci de el depinde produsul finit, cartea pe care o vei prezenta cititorilor tai.
Si in fata acestora nu te poti prezenta cu un produs indoielnic, intrucat ei astepta o carte adevarata.
Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a publica:

1. Editarea și corectura manuscrisului

In practica editoriala, cele mai multe manuscrise primite de la autori au nevoie de cel putin o revizie facuta de un profesionist. Oricat de incantat esti de ceea ce ai scris, trebuie sa fii atent sa predai spre publicare un manuscris cu diacritice, cu o punctuatie corespunzatoare, fara greseli de ortografie. 
Evident, in calitate de creator, satul de multele treceri prin manuscris, de fiecare data atent la continut, intriga, personaje, aspectele care tin de editarea propriu-zisa iti pot scapa cu usurinta. Pot fi chestiuni simple sau pot fi greseli care se repeta cu aceeasi frecventa de la prima pana la ultima pagina.

Daca manuscrisul tau nu a fost vazut de un redactor profesionist specializat in publicarea de carte, te sfatuim sa iti evaluezi manuscrisul si sa parcurgi cel mai important pas in procesul publicarii — editarea manuscrisului. In urma unei editari facute de un profesionist vei avea, cu siguranta, un manuscris mai bun, mai clar, mai usor de citit. Pentru a beneficia de serviciile noastre ne poti trimite manuscrisul, integral, in format word.doc pentru o evaluare.                                                                                                                                                                  
heartenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerclock