Printul la cerere (Print on demand) - cum functioneaza

Iti publici cartea fara costuri de tipar


De la publicarea cartii la onorarea unei comenzi

  1. Autorul isi publica editia tiparita pe site, achizitionand un abonament de publicare in regim de Print la cerere.
  2. Cititorul care intră pe site comanda o editie tiparita (Print la cerere) si o achita cu cardul. In acest fel, un exemplar comandat este si un exemplar vandut. Autorul incaseaza drepturi de autor de 60% in suma bruta, dupa scaderea costului de productie si a costului fix pentru onorarea comenzii.
  3. Imediat ce a receptionat o comanda, Piatadecarte.net tipareste cartea pentru a putea onora comanda. Autorul nu plateste productia cartii.
  4. Cartea tiparita este expediata cititorului. Autorul primeste drepturi de autor la fiecare vanzare.
Cum functioneaza Printul la cerere? (click pe imagine pentru a mari)


Care sunt obligatiile autorului?

Publicarea unei editii in regim Print la cerere se face de catre autor in baza unui abonament lunar, a unui set-up fee, si plata unui numar de 8 exemplare care se vor expedia Bibliotecii Nationale. (obligatie legala)

Autorul trebuie sa predea atat interiorul cat și coperta coperta cartii, conform specificatiilor.


Care sunt formatele de publicare admise pentru publicarea editiei tiparite in regim de Print la cerere?

Formate finite pentru publicare

In momentul de fata, formatele disponibile pentru publicarea in regim de Print la cerere sunt:

  • editiile brosate, cu interior alb-negru, de pana in 324 de pagini, printate pe hartie alba de 80 de grame sau hartie crem de 70 de grame, cu coperta color, plastifiata mat sau lucios
  • pe formatele finite: A6(10.5x14.5cm), 13x20cm, A5 (14.5x20.5cm), B5 sau Academic (16.5x23.5cm) sau (17x24cm)

Formatele de paginare si sabloanele de coperta va vor ajuta sa predati corect interiorul si coperta cartii dvs. Le puteti descarca accesand link-urile de mai jos.

Daca autorul nu stie, nu poate sau nu doreste sa-si bata capul cu: realizarea designului de coperta si predarea lui in format PDF, cu paginarea cartii si predarea acesteia in format PDF de tipar sau cu corectura cartii, poate achizitiona serviciile editoriale oferite de Piatadecarte.net


Cine stabileste pretul de vanzare a cartii?

Pretul de vanzare este stabilit de autor, intr-un interval de pret MINIM-MAXIM recomandat de Piatadecarte.net, raportat la pretul de productie al unui singur exemplar.

Fiecare carte, in functie de format si de numarul de pagini, are un pret de productie diferit, un interval de pret recomandat pentru vanzare diferit, si drepturi de autor diferite per exemplar vandut, in functie de pretul de vanzare stabilit de autor.

Cu alte cuvinte: pretul de vanzare se stabileste in functie de pretul de productie, iar drepturile de autor sunt calculate in functie de pretul de vanzare a cartii. Mai multe informatii aici.


Daca ti-ai verificat cu atentie interiorul si coperta


heartenvelopebookusercartphone-handsetmap-markerclock